7 feluri în care poți aprecia unele alimente care nu îți plac

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să afli 7 feluri în care poți aprecia unele alimente care nu îți plac? Se spune că preferințele alimentare sunt în parte influențate de către ceea ce consumă mama atunci când este însărcinată. Dar, în anumite contexte este important să se aprecieze orice tip de aliment. Iată câteva feluri în care poți aprecia mai mult alimentele care nu îți plac, conform experților.

Prea amar, prea puternic, prea acida… Gusturile, la fel ca și culorile, nu se discută! Unii oameni preferă aromele blânde și dulci, în timp ce alții preferă aromele picante și condimentate, pur și simplu așa stau lucrurile. Dar cum sunt determinate preferințele alimentare? Se spune că acestea sunt determinate în timpul sarcinii, atunci când fătul se dezvoltă. Începând cu luna a 4-a de sarcină, bebelușul este capabil să simtă gustul alimentelor pe care le mănâncă mama sa, datorită lichidului amniotic.

Alimente – de ce este important să mănânci totul?

În calitate de copii, este obișnuit să auzim adulții spunând că este important să avem o dietă echilibrată. Un studiu publicat recent în revista Nature Food a dezvăluit că o dietă echilibrată ar putea adăuga 10 ani la viața ta. Dar ce înseamnă să ai o dietă echilibrată?

Conform concluziilor cercetătorilor, dieta echilibrată care ar putea salva un deceniu este următoarea, după cum spun ei: dieta asociată cu longevitatea include un consum moderat de cereale integrale, fructe, pește și carne albă; un consum ridicat de lapte și produse lactate, legume, nuci și leguminoase; un consum relativ scăzut de ouă, carne roșie și băuturi îndulcite; și un consum scăzut de cereale rafinate și carne procesată.

Este cu atât mai important să mâncăm o varietate de alimente cu cât, pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința de a ne pierde pofta de mâncare din diverse motive: boală, dureri dentare, probleme de înghițire sau depresie. Bucurându-te de câte puțin din toate înseamnă că ai la dispoziție o gamă largă de alimente din care să alegeți pentru a limita deficiențele nutriționale.

Alimente : iată 7 sfaturi de specialitate pentru a te bucura de alimentele care nu îți plac.

Mănâncă și continuă să mănânci. Pentru a învăța să apreciezi un anumit aliment, este important să îl consumi în mod regulat. Doar o mică porție este necesară. Dar uneori, sunt necesare 10-15 porții sau tentative pentru a învăța să apreciezi un aliment sau un preparat.

Maschează amărăciunea. Atunci când vine vorba despre alimentele mai amare precum andivele, cel mai bine ar fi să încerci să le maschezi gustul lor amar. Poți face asta amestecându-le cu alte alimente.

Mănâncă într-un context pozitiv. Nu vei învăța să apreciezi un aliment dacă nu este preparat așa cum trebuie și într-un context nepotrivit. Ai mai multe șanse să asociezi un aliment cu un gust bun dacă este consumat într-un context pozitiv, de exemplu, cu prietenii.

Mănâncă cu poftă. Pentru a învăța să apreciezi un aliment, este important să mănânci atunci când îți este foame. Vei fi mai dispus să apreciezi un anumit gust dacă ai stomacul gol și ai poftă de mâncare.

Trebuie să știi care îți este motivația. Pentru a te motiva, amintește-ți de ce dorești să îți placă un anumit aliment. Acest lucru poate contribui la capacitatea ta de a-ți plăcea un aliment.

Cel mai bine ar fi să încerci cât mai devreme, de tânăr. Este mult mai ușor să îți schimbi gusturile încă de mic sau de tânăr.