De ce să ții un jurnal al gratitudinii?

Photo of author

By Ramona Fustos

De ce să ții un jurnal al gratitudinii? Te-ai întrebat cum ar fi dacă un mic carnet sau o agendă ți-ar schimba puțin viața? Este exact ceea ce promite și un jurnal al gratitudinii. Este vorba despre un concept venit direct din Statele Unite care se prezintă sub forma unui caiet special creat pentru a pune accentul pe micile bucurii zilnice, dar și pentru a dezvolta iubirea față de sine.

Te tentează și pe tine? Dacă în anul 2024 ai decis să fii mai blândă cu tine și să profiți la maximum de ceea ce îți oferă viața, jurnalul de recunoștință va fi aliatul tău perfect. Este perfect pentru această sarcină și îți oferim în acest articol câtva motive întemeiate pentru a-l adopta.

Jurnal al gratitudinii: scriind, vei reuși să te exteriorizezi

Tic- tac, a venit timpul să te reconectezi cu adolescenta sau copilul din trecut. Da, știi cu cine, persoanei căreia îi făcea mult bine să se descarce sau să se exteriorizeze prin scris, așternând unele cuvinte în jurnalul său intim. Se știe deja foarte bine că dacă te exteriorizezi prin scris, vei reuși să te simți mai bine. Deci dacă vei ține un jurnal al gratitudinii, va fi ca și cum ți-ai oferi o mică terapie. Îți permite să îți exprimi deschis și să îți iei timp pentru a analiza o situație. Creierul tău cu siguranță că îți va mulțumi. Este o oportunitate de a oferi creierului tău timp de gândire într-o perioadă în care profitabilitatea și urgența domnesc. Mai mult, dacă faci ca acest lucru să facă parte din rutina ta de seară, așternându-ți gândurile pe hârtie îți va elibera mintea și îți va oferi un somn mai bun.

Jurnal al gratitudinii: dacă vei cultiva atitudinea pozitivă, vei atrage doar lucrurile pozitive

Dacă vei ține un jurnal al gratitudinii, vei reuși să te concentrezi asupra lucrurilor pozitive. Un lucru care îți va permite să îți dai seama de ce se întâmplă în jur. Vei realiza că orice s-ar întâmpla există mereu unele lucruri bune de care să te bucuri. Și încă o veste bună- dacă vei fi mereu optimistă, vei trăi mai mult. Și vei fi și mai sănătoasă. Pozitivismul atrage deci lucrurile pozitive. Scrierea într-un jurnal de recunoștință te va ajuta, de asemenea, să exprimi, să manifești, cele mai bune lucruri pe care ți le dorești pentru tine.

Jurnal al gratitudinii: te vei cunoaște mai bine pentru a te iubi mai mult

Un jurnal al gratitudinii îți poate mări și încrederea în sine. Este cea mai bună modalitate și de a face un bilanț și de a învăța să fii mândră de ceea ce ai realizat până acum. Dacă vei învăța să înțelegi mai bine propria persoane, atât în ceea ce privește abilitățile, cât și limitările, acest lucru îți va permite, în general, să fii mai blândă și mai îngăduitoare cu propria persoană. Nu te mai judeca mai aspru decât restul lumii. Mai mult, înțelegându-te mai bine pe tine însuți, îți permiți să îți citești corect dorințele. Vei reuși să te adaptezi la nevoile tale, astfel încât să te îndrepți spre obiectivele tale cu mai multă liniște sufletească.