Tensiune arterială normală- care sunt fructele de privilegiat?

Photo of author

By Ramona Fustos

Tensiune arterială normală? Ce înseamnă acest lucru? Cel mai adesea, specialiștii sunt de acord cu faptul că, pentru a ține sub control tensiunea arterială, este nevoie cel mai adesea de un tratament medical. Ba acesta chiar este indispensabil, cel mai adesea. Dar, acesta nu ar fi pe deplin eficient dacă nu este susținut sau dublat de obiceiuri bune de viață, de practicat în viața de zi cu zi.

Iată deci care sunt fructele de privilegiat în cadrul unui regim alimentar echilibrat și sănătos.

Atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă și echlibrată, vorbim bineînțeles și despre fructe și legume. Dar și săracă în sare și zahăr, mai ales dacă suferim de hipertensune. O mare varietate de fructe și de legume poate contrbui la controlarea tensiunii arteriale. Un lucru și mai adevărat mai ales atunci o persoană este predispusă la hipertensiune arterială. Potrivit medicilor specialiști, fructele sunt deosebit de interesante, deoarece proprietățile lor nutritive ajută la stabilizarea sau la scăderea tensiunii arteriale.

Tensiune arterială – care sunt fructele pe care trebuie să mizezi?

Banana. Foarte bogată în potasiu, banana are o mulțime de beneficii pentru ansamblul organismului, mai ales inimă și mușchi. Deci este o alegere foarte interesantă pentru persoanele care se confruntă cu hipertensiunea arterială. Sunt o sursă de potasiu și deja a fost demonstrat faptul că acesta este de mare ajutor pentru a gestiona hipertensiunea și pentru a reduce nivelul de sodiu din organism.

Kiwi. Care este cel mai mare avantaj al acestu fruct verde? Marea sa bogăție în vitamina C, deci un mare ajutor pentru a contribui la reducerea tensiunii arteriale ridicate. Cu aproape 93 de mg pe 100 de grame, aproape acoperă în întregime nevoile zilnice recomandate pentru un adult. Deci are o popularitate foarte ridicată mai ales în rândul cardiologilor. Dar, trebuie să știi și că acest fruct conține potasiu.

Fructele roșii. Fructele roșii au și ele o mulțime de beneficii atunci când vine vorba despre a lupta contra hipertensiunii. Un atu datorat mai ales nivelului de antioxidanti, anthocianine mai ales, care conform cercetărilor, pot contribui la scăderea tensunii arteriale,

Avocado. Este un fruct destul de gras, dar un fruct exotic, unul care conține lipide foarte calitative pentru sănătate. Se numesc grăsimi nesaturate, dar avcado conține și un număr destul de important de fibre. Două elemente deci destul de interesante și importante pentru sistemul cardiovascular. La fel ca și banana, și fructul kiwi conține potasiu.

Tensiune arterială ridicată – de ce este esențial să îți revizuiești dieta?

Deosebit de răspândită în întreaga lume, hipertensiunea arterială este o boală cronică care, așa cum îi spune și numele, face ca tensiunea arterială să fie mult mai mare decât cea indusă în mod natural de un sistem cardiovascular sănătos, adică mai mică de 140 de milimetri de mercur sau mm Hg.

Nu este o afecțiune care să fie tratată cu ușurință, având în vedere că ea crește considerabil riscul de insuficiență cardiacă și de accidente cardiovasculare. Pentru a o trata, trebuie să luăm medicamente și să ne revizuim obiceiurile alimentare pe termen lung. Alimentația este un factor crucial pentru menținerea unui organism echilibrat. Această abordare poate fi utilă, de exemplu, pentru persoanele supraponderale sau obeze, dar și pentru cele cu antecedente de hipertensiune arterială în cercul familial apropiat.