Victor Pițurcă, atac dur la adresa lui Gigi Becali: „E antisport!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

gigi becali

Declarațiile lui Victor Pițurcă despre Gigi Becali și parcursul echipei FCSB în acest sezon au stârnit controverse în lumea fotbalului românesc. Pițurcă, cu o experiență vastă în fotbalul românesc și internațional, a criticat rolul patronului echipei în gestionarea acesteia, caracterizându-l drept „antisport”.

În ciuda faptului că FCSB domină campionatul românesc și se află într-o poziție privilegiată în play-off, Pițurcă a subliniat că meritele nu trebuie atribuite lui Gigi Becali. Acesta a adus în discuție imixtiunea patronului în aspecte tehnice ale echipei, inclusiv în stabilirea echipelor de start și în luarea deciziilor pe durata meciurilor.

Cu toate că echipa se află în fruntea clasamentului, Pițurcă pare să fie sceptic în privința performanțelor echipei în competițiile europene. Cu 7 etape rămase de disputat, FCSB se pregătește pentru preliminariile europene, iar Pițurcă așteaptă să vadă cum se va descurca echipa în această etapă crucială.

Declarațiile lui Pițurcă reflectă tensiunile existente în lumea fotbalului românesc și evidențiază importanța unei managementuri profesioniste și echilibrate în cadrul cluburilor sportive. Cu toate acestea, opinii divergente precum cele exprimate de Pițurcă adaugă o notă de controversă și interes în peisajul fotbalistic românesc.

J”ucătorii s-au obișnuit cu situația asta, știu cine face echipa, schimbările. Și datorită adversarilor, că nu au avut adversari puternici, iată că reușesc să câștige campionatul. Dar examenul adevărat va fi în cupele europene. Să vedem ce vor face acolo. Dacă vor păți ca anii trecuți, e foarte rău. Dar poate patronul-antrenor are niște sclipiri de mare, mare antrenor și ajunge chiar în grupele Ligii, nu?”, a afirmat Pițurcă, potrivit Digisport.

„Ce să învețe Gigi Becali? Gigi Becali e antisport! Nu antifotbal, antisport! Eu îl știu foarte bine! Ce să știe Gigi Becali? El pălăvrăgește. Câștigă, plânge de bucurie… El vrea să fie antrenor. Da? Nu vreau să intru în subiectul ăsta de a vorbi despre anumite persoane. E și încurajat… Am văzut că vor unii să-i dea diplome, chestii din astea de 2 lei, care se pot întâmpla numai în fotbalul românesc”, a mai spus Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă este unul dintre cei mai respectați și experimentați antrenori de fotbal din România, cunoscut pentru personalitatea sa puternică și pentru abilitățile sale tactice remarcabile. Născut pe 8 iulie 1956 în localitatea Măciuca, județul Vâlcea, Pițurcă și-a dedicat o mare parte din viață sportului rege.

Cariera sa în fotbal începe în copilărie, iar pasiunea pentru acest sport l-a condus către o carieră de succes atât ca jucător, cât și ca antrenor. Pe teren, Pițurcă a evoluat ca mijlocaș la cluburi precum Universitatea Craiova, Steaua București și Dinamo București, fiind cunoscut pentru determinarea și abilitățile sale tehnice.

După retragerea din activitatea de jucător, Victor Pițurcă și-a îndreptat atenția către antrenorat, demonstrându-și calitățile de lider și strateg în cadrul mai multor cluburi de top din România. A avut succes remarcabil ca antrenor la echipa națională a României, conducând selecționata în două mandate și obținând calificări la turnee importante precum Campionatul European și Cupa Mondială.

Pițurcă este apreciat pentru abordarea sa pragmatică și pasiunea sa pentru fotbal, reușind să inspire și să motiveze jucătorii săi să atingă performanțe de vârf. De-a lungul carierei sale, a demonstrat o capacitate de adaptare la diverse situații și a avut succes în gestionarea echipelor cu tradiție și presiunea competițiilor internaționale.

CITEȘTE ȘI – DAN PETRESCU, LA UN PAS DE CFR CLUJ. „PATRONII ECHIPELOR DIN SUPERLIGĂ TRĂIESC DIN AMINTIRI!”