Vacanță Grecia. Top 5 destinații mai puțin cunoscute

Photo of author

By Alexandru Stancu

vacanță grecia

Grecia este o țară bogată în istorie, cultură și peisaje spectaculoase, cunoscută pentru insulele sale idilice, plaje aurii și monumente antice impresionante. Cu toate acestea, în timp ce destinațiile populare precum Atena, Santorini și Mykonos atrag mulți turiști în fiecare an, Grecia are mult mai mult de oferit decât ceea ce se vede la suprafață. Pentru cei care doresc să evadeze de turismul de masă și să descopere locuri mai puțin cunoscute, Grecia ascunde comori ascunse care așteaptă să fie explorate.

Vacanță Grecia 2024. Top 5 destinații mai puțin cunoscute

1. Pelion

Pelion, situat în partea centrală a Greciei, este un munte împădurit cu plaje fermecătoare, sate tradiționale și peisaje deosebit de pitorești. În timp ce multe insule grecești sunt binecunoscute pentru plajele lor, Pelion oferă o combinație unică de munte și mare. Aici puteți explora satele montane autentice, cum ar fi Makrinitsa și Portaria, sau vă puteți bucura de plajele izolate, cum ar fi Mylopotamos și Fakistra. Pelion este de asemenea cunoscut pentru că este locul în care mitologia greacă spune că centaurii au trăit.

2. Kastoria

Situat în nord-vestul Greciei, la poalele munților Pindus, Kastoria este un oraș pitoresc, renumit pentru lacurile sale și arhitectura sa tradițională. Orașul este construit în jurul a șapte lacuri, oferind peisaje fermecătoare și o atmosferă liniștită. Kastoria este faimos pentru industria sa de blănuri și piele, iar vizitatorii pot explora atelierele tradiționale și magazinele care vând produse locale de calitate. De asemenea, nu trebuie ratat districtul Doltso, cu străzi înguste și clădiri istorice bine conservate.

3. Nafplio

Situat pe coasta estică a Peloponezului, Nafplio este un oraș cu un farmec deosebit, care a servit drept capitală a Greciei în secolul al XIX-lea. Cu o istorie bogată, străzi înguste pline de cafenele și taverne tradiționale, Nafplio este perfect pentru cei care caută o experiență autentică grecească. Vizitatorii pot explora fortăreața Palamidi, cu vederi spectaculoase asupra orașului și mării, sau pot petrece timp pe plajele din apropiere, cum ar fi Karathona și Arvanitia.

4. Zagori

Regiunea Zagori, situată în nord-vestul Greciei, este cunoscută pentru peisajele sale montane dramatice, satele tradiționale și traseele de drumeție spectaculoase. Acesta este locul perfect pentru cei care iubesc natura și aventura, oferind oportunități excelente pentru drumeții, cățărări și explorare peisagistică. Vizitatorii pot explora satele de piatră tradiționale ale Zagoriei, cum ar fi Papingo și Aristi, sau pot merge pe unul dintre cele mai faimoase trasee de drumeție din Grecia, cum ar fi traseul Vikos Gorge.

5. Monemvasia

Monemvasia este un oraș medieval unic situat pe o insulă stâncă, în sudul Peloponezului. Accesibil doar printr-un pod, Monemvasia oferă o călătorie în timp într-o lume de străzi înguste, ziduri medievale și biserici bizantine. Orașul este plin de magazine mici, cafenele și restaurante tradiționale, iar vizitatorii pot explora castelele și bisericile istorice care încă stau mărețe pe stânci.

Indiferent dacă sunteți în căutarea aventurii în natură, a istoriei bogate sau a culturii autentice, Grecia are ceva de oferit pentru toți călătorii. Explorarea acestor locuri mai puțin cunoscute vă va permite să descoperiți frumusețea și diversitatea acestei țări fascinante într-un mod nou și captivant.