Iată care este cantitatea de ciocolată pe care nu trebuie să o depășești pentru a evita să te îngrași

Photo of author

By Ramona Fustos

Să te răsfeți cu ciocolată în fiecare zi fără să plătești prețul pe cântar…crezi că acest lucru este pur și simplu imposibil? Greșit, conform unui nutriționist, care ne oferă informații despre care este cantitatea de ciocolată pe care nu ar trebui să o depășim pentru a evita să ne îngrășăm.

Multora dintre noi ne este extrem de greu să ne lipsim de dulciuri, chiar și atunci când urmăm o dietă. Acest lucru este valabil mai ales în cazul ciocolatei, pe care multe persoane o consideră o dependență. Dar, conform unui nutriționist, poți mânca ciocolată în fiecare zi fără să te îngrași, atâta timp cât nu depășești o anumită doză.

Care este cantitatea de ciocolată pe care nu trebuie să o depășești pentru a evita să te îngrași?

Într-un interviu acordat unei emisiuni de televiziune, nutriționista Lauren Armstrong a declarat că a mânca ciocolată în fiecare zi nu ar trebui să le panicheze pe persoanele care vor să aibă grijă de silueta lor dar totuși vor să se bucure de o mică doză de dulce în fiecare zi. Cheia pentru o alimentație moderată este să ai grijă la proporții. Conform nutriționistei, a mânca între 2 și 4 de pătrățele de ciocolată, în funcție de tipul de ciocolată ales, nu reprezintă un exces.

Și, conform nutriționistei, trebuie să fii vicleană puțin. Ce înseamnă asta? Combinând ciocolata cu fructe, spre exemplu, îți poți asigura un aport mai bun de fibre și vitamine, compensând în același timp indicele glicemic al ciocolatei. Fructele acoperite cu ciocolată pot satisface pofta de dulce și îți oferă un plus de nutrienți. Fructele de pădure în special – cum ar fi căpșunile, afinele, murele și zmeura – conțin fibre, polifenoli și antioxidanți iar consumul mai multor fructe de pădure poate contribui la reducerea riscului de atac de cord și diabet de timp II.

Care este cea mai bună ciocolată pentru sănătate?

Dacă ne gândim doar în termeni de nutriție și sănătate, ciocolata neagră este de departe cea mai bună pentru organism. Cu cât este mai tare, cu atât mai puțin zahăr și grăsimi conține, spre deosebire de omologii săi din ciocolata albă și cu lapte. Plină de antioxidanți, aceasta ajută la protejarea celulelor de îmbătrânire, atât la nivel intern, cât și extern. De asemenea, conține minerale esențiale, cum ar fi magneziul, fierul și cuprul, precum și flavonoide, care susțin sănătatea cardiovasculară și a creierului.

Când vine vorba de dietă, un comportament restrictiv este adesea mai dăunător decât orice altceva. Cu cât te privezi mai mult, cu atât mai mult ajungi să compensezi făcând mai mult rău decât bine. Așadar, dacă ciocolata neagră nu îți poate satisface atât dorința de a avea grijă de tine, cât și dragostea pentru ciocolată, nu este nimic greșit să cedezi poftei de dulce alegând-o pe cea care te atrage cel mai mult. Ca întotdeauna, totul este o chestiune de moderație și de frecvență a consumului. Dacă mănânci din când în când o ciocolată mai bogată în zahăr sau mai bogată în grăsimi, nu îți va afecta talia, dar îți va face foarte bine la starea de spirit! Un rezultat care este neprețuit!