Care sunt fructele pe care le putem consuma la micul dejun pe stomacul gol?

Photo of author

By Ramona Fustos

După o noapte de somn, este esențial să consumi fructe la micul dejun, să ai parte de un mic dejun echilibrat pentru a relansa organismul și pentru a începe o nouă zi așa cum trebuie.

În acest sens, fructele sunt cele mai bune. Sunt bogate în fibre deci țin de foame până la prânz, conțin vitamine și minerale, dar au și un gust bun care ne ridică instant moralul. Care sunt deci cele mai bune fructe pentru micul dejun, cele care se pot consuma pe stomacul gol?

Banana

O sursă de vitamina B6, de potasiu, de magneziu și de seleniu, banana are avantajul de a fi foarte ușor de digerat de către organism. Se poate consuma deci la micul dejun. În plus, cu cele 2,6 g de fibre la 100 g, oferă energie pe o perioadă lungă de timp.

Pepenele verde

În principal compus doar din apă, pepenele este cel care poate rehidrata organismul după o noapte lungă. Ideal deci pentru persoanele care nu au obiceiul să bea prea multă apă pe timp de zi. Conține de asemenea și vitaminele B6 și B1, cele mai bune pentru sistemul nervos.

Papaya

Ce zici de un fruct exotic pentru micul dejun? Papaya este un fruct care conține papaină, o enzimă care poate facilita digerarea proteinelor. Este deci un fruct ideal de adăugat la micul dejun, alături de jambon, ouă și produse lactate.

Mărul

Bogat în fibre solubile și insolubile, mărul poate regla nivelul de zahăr din sânge. Merele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, astfel încât să apară pofta de dulce în jurul orei 11 dimineața. Cel mai bine este ca merele să fie consumate crude la micul dejun.

Kiwi

Un campion în ceea ce privește nivelul de vitamina C, kiwi este un alt fruct de consumat la micul dejun. Stimulează sistemul imunitar și conferă în mod instant senzația de energie. În plus, fibrele sale susțin funcțiile digestive.

Portocala și citricele

Portocala este un fruct foarte bun pentru micul dejun. Nimic nu se compară cu un suc de portocale pentru a începe așa cum trebuie dimineața. Portocalele, dar și citricele conțin o doză importantă de vitamina C. O vitamină care îți va permite să îți întărești sistemul imunitar, dar și să ai cel mai frumos ten sau păr.

Cireșele

Cireșele sunt perfecte mai ales după o insomnie sau după o noapte în care te-ai culcat mai târziu. Pot detoxifia organismul. Se pot consuma alături de pancakes, de un iaurt sau de  o salată de fructe.

Fructe la micul dejun – care sunt cele mai sănătoase combinații pe care le poți încerca?

Există mai multe modalități în care poți consuma fructe la micul dejun și anume:

  • Cu iaurt grecesc sau cu cereale integrale;
  • Sub formă de smoothie, dacă incluzi și nuci, migdale, semințe (chia) sau alune pentru un boost de vitamine și nutrienți;

Fructele sunt importante pentru sănătate, prin urmare nu ezita să le consumi la micul-dejun. Consumă-le proaspete, crude sau sub formă de smoothie-uri sau sucuri, fără zahăr pentru a conferi organismului tău energia de care are nevoie, pentru a-ți păstra sistemul digestiv sănătos și pentru a-ți detoxifia organismul.