Destinații potrivite pentru luna de miere

Photo of author

By Alexandru Stancu

luna de miere

Urmează să pleci în luna de miere și nu știi ce destinație să alegi? Ai ajuns pe pagina potrivită. Aici îți vom prezenta câteva destinații perfecte pentru luna voastră de miere.

Santorini, Grecia

Cu emblematicele sale clădiri vopsite în alb, situate pe stânci cu vedere la Marea Egee, Santorini este o destinație perfectă pentru luna de miere. Apusurile de soare de acolo sunt de-a dreptul magice. Plimbați-vă de mână pe străzile înguste și pietruite, explorați ruinele istorice din Akrotiri și savurați preparate delicioase din bucătăria grecească în tavernele pitorești, notează The Indian Express.

Bora Bora, Polinezia Franceză

Bora Bora, bijuteria din Pacificul de Sud atrage cuplurile cu bungalourile sale deasupra apei, lagunele turcoaz cristaline și vegetația luxuriantă. Oferă-te activități acvatice precum snorkeling, paddleboarding sau pur și simplu te poți bucura de soare pe plajele imaculate. Grădinile de corali și viața marină vibrantă creează o lume subacvatică hipnotizantă pe care porumbeii o pot explora și de care vă puteți bucura în luna de miere.

Kyoto, Japonia

Pentru cei care caută un mix de istorie și liniște, Kyoto oferă o evadare rafinată. Florile de cireș, templele antice și casele tradiționale pregătesc terenul pentru o ședere romantică. Plimbați-vă prin livada de bambus Arashiyama, luați parte la o ceremonie tradițională a ceaiului și explorați încântătorul sanctuar Fushimi Inari, cu miile sale de porți torii vermillon.

Queenstown, Noua Zeelandă

Amplasat pe malul lacului Wakatipu, cu Alpii de Sud ca fundal, Queenstown este un paradis pentru cuplurile iubitoare de aventură. Experimentați emoția bungee jumping-ului, mergeți într-o croazieră pitorească pe lac sau porniți într-o drumeție pitorească. Pe măsură ce ziua se încheie, savurați vinurile locale în fermecătoarele podgorii din regiunea Central Otago.

Maldive

Maldivele, un șir de insule de corali din Oceanul Indian, reprezintă un cadru idilic pentru o lună de miere de lux. Stați în bungalouri deasupra apei, faceți snorkeling în recifele de corali vibrante și savurați cine private sub stele. Apele azurii și plajele albe și pudrate creează un paradis intim pentru cuplurile care caută izolare și liniște.

Veneția, Italia

Veneția – orașul canalelor – emană un farmec din lumea veche care captivează inimile celor aflați în luna de miere. Aventurați-vă de-a lungul Marelui Canal într-o gondolă, savurați arhitectura complexă a Bazilicii Sfântul Marc și pierdeți-vă pe străzile labirintice ale acestui oraș plutitor. Răsfățați-vă cu somptuoasa bucătărie italiană la o trattoria de pe marginea canalului pentru o experiență culinară de neuitat.

Luna de miere – istorie

Antichitatea și Evul Mediu

Istoria lunii de miere poate fi urmărită până în antichitate și Evul Mediu, când obiceiurile variau în funcție de cultură și regiune. De exemplu, în Grecia antică, mirii erau sfătuiți să bea miere în prima lună a căsătoriei, de unde și termenul „lună de miere”. În Egiptul antic, se obișnuia ca mirii să bea hidromel (o băutură alcoolică din miere și apă) în primele 30 de zile după nuntă, de asemenea, pentru a asigura o căsnicie dulce și fericită.

Renașterea și Epoca Victoriană

În perioada Renașterii, aristocrația europeană a început să îmbrace obiceiul de a petrece timp în cuplu după nuntă în destinații exotice și romantice. În timpul Epocii Victoriane din Marea Britanie, luna de miere a devenit o tradiție mai răspândită, iar cuplurile bogate își petreceau luna de miere călătorind în Europa sau în coloniile britanice.

Secolul XX și Era Modernă

Odată cu avansul tehnologiei de călătorie și creșterea standardelor de viață, luna de miere a devenit o experiență accesibilă pentru un număr din ce în ce mai mare de cupluri. De la plaje exotice și stațiuni de lux până la aventuri în natură și escapade urbane, cuplurile își pot alege acum destinații care se potrivesc cu preferințele lor personale și bugetul disponibil.