URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile din Cehia, pe numele unui român, sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de fraudă informatică.

La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Cehia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de fraudă informatică, în cursul anilor 2010-2013.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Pitești, în cursul zilei de astăzi, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Cehia.