Tot ce trebuie să știi despre air fryer

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să îți achiziționezi un air fryer și ți-ai dori să știi totul despre acest subiect? În lumea bucătăriei moderne, o inovație iese în evidență și revoluționează modul în care ne pregătim mâncărurile preferate, air fryer. Acest dispozitiv ingenios a cucerit bucătăriile din întreaga lume, oferind o alternativă sănătoasă și gustoasă la prăjirea tradițională.

Dar ce este mai exact air fryer și de ce a devenit atât de popular? În cele ce urmează îți vom spune tot ce trebuie să știi despre acest subiect.

Ce este air fryer?

O friteuză cu aer cald este un aparat care folosește circulația rapidă a aerului cald pentru a găti alimentele. Spre deosebire de prăjirea tradițională, care presupune scufundarea alimentelor în ulei, air fryer folosește tehnologia de convecție pentru a găti alimentele. Această tehnologie produce o textură crocantă și aurie, fără a fi nevoie de mult ulei. Pentru cartofi prăjiți, cu mai puțină grăsime, este cea mai bună soluție!

Care sunt avantajele oferite de air fryer?

O opțiune sănătoasă. Prin reducerea drastică a cantității de ulei necesare pentru gătit, aceste aparat permite prepararea unor mâncăruri mai sănătoase și mai sărace în grăsimi, păstrând în același timp crocantul și aroma alimentelor.

Versatilitate: De la prepararea chipsurilor crocante la prăjirea legumelor și a aripioarelor de pui, acest aparat le poate face pe toate. De asemenea, este ideal pentru reîncălzirea resturilor de mâncare fără a le înmuia.

Ușor de utilizat: Cu comenzile sale simple și întreținerea ușoară, friteuza cu aer cald este accesibilă tuturor, de la bucătari amatori la bucătari experimentați.

Economie de timp: Încălzindu-se rapid și gătind uniform alimentele, friteuza cu aer cald îți permite să pregătești mese delicioase în timp record.

Sfaturi pentru o utilizare optimă

Aceste sfaturi pot fi diferite în funcție de modelul și de marca aparatului tău.

– Pentru rezultate optime, preîncălzește întotdeauna aparatul Air Fryer înainte de a începe să gătești.

– Pentru a asigura o gătire perfectă, ai grijă să nu supraîncarci coșul aparatului tău Air Fryer. Lasă suficient spațiu pentru ca aerul fierbinte să circule liber în jurul alimentelor.

– Pentru a asigura o textură uniformă și crocantă, scutură sau întoarce regulat alimentele în timpul gătitului.

Air fryer-ul este mult mai mult decât un simplu gadget de bucătărie. Este o adevărată revoluție culinară, oferind o alternativă sănătoasă și delicioasă la prăjirea tradițională. Datorită versatilității, ușurinței de utilizare și a beneficiilor pentru sănătate, Air Fryer-ul este perfect pentru toate preparatele tale. Iată câteva rețete pe care le poți urma cu noul tău aparat:

Sunt air fryer-ul sănătos?

Cercetările au arătat că alimentele prăjite pot contribui la hipertensiune arterială, obezitate și multe altele, iar mulți dintre noi caută modalități sănătoase de a găti aceste mese delicioase. Ceea ce este grozav la o friteuză cu aer cald este că funcționează cu puțin sau deloc ulei, oferindu-ți o versiune mai sănătoasă a alimentelor prăjite delicioase la care tânjești. Aparatele precum friteuzele cu aer cald  folosesc cu până la 90% mai puține grăsimi: ideale pentru cei care doresc să se bucure de mâncarea prăjită fără excesul de grăsimi din dieta lor. Mai mult, utilizarea unui astfel de aparat îți  poate reduce aportul de calorii: este o situație în care toți au de câștigat.