Taylor mania: cum a devenit Taylor Swift una din cele mai influente artiste ale generației sale?

Photo of author

By Ramona Fustos

Taylor Swift este o artistă pop al cărei succes este analizat până și în paginile economice ale ziarelor reușind, într-o perioadă scurtă de timp să devină un adevărat fenomen. În cele ce urmează îți vom spune cum a devenit Taylor Swift una din cele mai influente artiste ale generației sale.

Taylor Swift a început să fie cunoscută încă din 2006. După ce s-a impus ca o tânără senzație country, ea a trecut prin genurile country, pop și chiar indie/alternativ și a făcut acest lucru cu deosebită ușurință. Chiar dacă poate nu este artista ta favorită, nu poți nega faptul că are un impact impresionant asupra industriei muzicale văzute de generația noastră. Iată de ce.

1.Taylor Swift are o prezență scenică deosebită

  Este destul de dificil să restrângem lista celor mai bune performanțe ale lui Taylor Swift din toate timpurile. A fost cap de afiș în cinci turnee și trei concerte unice, a cântat la 21 de festivaluri de muzică și la 195 de evenimente live. Fanii lui Taylor Swift adoră interpretările ei mash up care includ cea mai recentă interpretare a piesei Cardigan, August și Willow. Aspectul estetic, energia și modul în care își combină melodiile se unesc pentru a aduce furtuna perfectă.

  2.Taylor Swift reușește să transmită emoție atât pe scenă cât și prin intermediul melodiilor sale

  Unul din cele mai evidente talente ale lui Taylor Swift este abilitatea sa de a transmite emoții. Abilitatea de a-și exprima emoțiile, fie că este vorba de tristețe, confuzie, suferință, dragoste sau bucurie, într-un mod care rezonează profund în sufletul ascultătorului și îl ajută să își transforme durerea în ceva frumos, care îi dă putere. Multe din cântecele sale dau un sens sentimentului de tinerețe, căutând simplitatea în viață și rămânând fidel ție însuți.

  3.Taylor Swift este un model de emancipare al femeilor

  Atunci când ești femeie în industria divertismentului, acceptarea criticilor face parte din meseria ta. Taylor Swift a avut parte de numeroase acuzații. Acuzații care au legătură cu faptul că a scris cântece doar pentru foștii ei iubiți. I s-a reproșat că s-a prezentat ca o victimă. Într-un interviu, artista a declarat că „nimeni nu spune asta despre Ed Sheeran. Nimeni nu spune asta despre Bruno Mars. Cu toții scriu cântece despre fostele lor iubite, despre actualele lor iubite, despre viața lor amoroasă și nimeni nu trage un semnal de alarmă acolo.

  4.Își scrie propria muzică

  Taylor Swift este creditată ca fiind compozitoarea tuturor melodiilor sale. Chiar dacă colaborează cu artiști precum Jack Antonoff, Max Martin și Ed Sheeran, fiecare cântec al ei este creditat cu numele ei. După acuzații și speculații că nu-și scrie propria muzică, ea a scris în mod intenționat fiecare cântec de pe cel de-al treilea album al său, „Speak Now”, în întregime solo, fără a include coautori.

  5.Cântă o varietate de genuri muzicale

  Taylor Swift a experimentat în special genuri muzicale precum pop, country, rock, pop și alternative. Experimentat este un termen vag. Asta deoarece că fiecare album lansat a ajuns pe primul loc în topurile Billboard. Tranziția de la country la pop a fost cea mai notabilă. Asta deoarece albumul 1989 a atins vânzări de peste 9 milioane de exemplare. Mișcarea ei de la „Reputation”, la „Lover”, la „Folklore” a fost, de asemenea, foarte semnificativă. A fost nominalizată la 42 de premii Grammy și a câștigat de 11 ori.