TAXIMETRIȘTII DIN ZONA AEROPORTURILOR, VERIFICAȚI DE POLIŢIŞTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

 În numai două ore, au fost verificate 112 autoturisme, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car.

La data de 7 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

Activitatea a vizat legalitatea transporturilor în regim de taxi şi rent-a-car.

Pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 112 autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre abaterile constatate, 12 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și  pentru încălcări ale prevederilor legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţişti este de 4.430 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat comiterea unei infracțiuni rutiere.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare.

Exemplu:

Un bărbat a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public din incinta Aeroportului Internațional Timișoara.

În urma verificărilor, polițiștii au  constatat că avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice din data de 3 februarie a.c..

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2  din Codul Penal.