S-a retras la câteva zile după ce a acceptat wildcard-ul

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep


Simona Halep (32 de ani, locul 1.144 WTA) a luat o decizie surprinzătoare în ceea ce privește participarea sa la turneul de la Oeiras, Portugalia, anunță sport.ro. Deși inițial a acceptat un wildcard pentru a concura în turneul principal, Simona Halep a decis să se retragă. Această decizie ar fi reprezentat o premieră în cariera fostului lider WTA, deoarece nu a mai participat până acum la nicio competiție care să nu ofere cel puțin 250 de puncte.

Dacă ar fi câștigat turneul din Portugalia, Halep ar fi putut acumula doar 125 de puncte, ceea ce ar fi dus-o în zona locurilor 450-460 în clasamentul WTA. Prin urmare, Simona a ales să se retragă din competiție, probabil pentru a se concentra pe turneele care ar aduce un impact mai semnificativ asupra clasamentului său mondial.

După ce inițial a acceptat wildcardul din partea organizatorilor turneului din Portugalia, Simona Halep a oferit și o primă reacție cu privire la decizia sa de a se retrage. Această hotărâre vine ca o surpriză pentru fanii săi, însă reflectă o abordare strategică și concentrată asupra obiectivelor sale pe termen lung în circuitul mondial de tenis.

„Sunt foarte încântată să adaug încă un turneu în calendarul meu. La revenirea în circuitul WTA, îmi doresc să joc cât mai multe meciuri posibil și faptul că am acceptat acest wildcard îmi dă posibilitatea să fac acest lucru în fața publicului din Portugalia. Vreau să le mulțumesc organizatorilor că m-au invitat și abia aștept să fiu acolo”, declara, inițial, Simona Halep, pentru presa din Portugalia.

Simbolul României

Simona Halep, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din România și din lume, este o prezență emblematică în peisajul tenisului mondial. Născută pe 27 septembrie 1991 în Constanța, Halep și-a început cariera de profesionist în tenis în 2006 și de atunci a devenit un nume respectat și admirat în sportul alb.

Cu un stil de joc agresiv și o voință de fier, Simona Halep și-a cucerit locul printre cele mai bune jucătoare ale lumii. Cunoscută pentru lovitura sa de backhand puternică și pentru capacitatea ei de a rămâne calmă și concentrată în momentele critice, Halep a obținut numeroase victorii impresionante de-a lungul carierei sale.

Un moment de referință în cariera Simonei Halep este câștigarea primului său titlu de Grand Slam la Roland Garros în 2018. Acest triumf a fost recompensa muncii și dedicării sale și a confirmat statutul său ca una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Halep a continuat să își consolideze poziția în vârful tenisului mondial, obținând victorii și în alte turnee majore, inclusiv la Wimbledon în 2019.

Pe lângă abilitățile sale impresionante pe teren, Simona Halep este admirată și pentru profesionalismul și modestia sa. Ea servește drept sursă de inspirație pentru mulți tineri tenismeni și fani din întreaga lume, demonstrând că perseverența și dedicarea pot aduce succesul pe cea mai mare scenă a tenisului.

Cu toate acestea, cariera lui Simona Halep nu este doar despre trofee și realizări pe terenul de joc. Ea este, de asemenea, un model de generozitate și implicare socială, sprijinind diverse cauze umanitare și fiind un promotor activ al sportului în rândul tinerilor.

Simona Halep nu este doar o campioană a tenisului, ci și un exemplu de perseverență, profesionalism și umanitate. Prin succesul ei remarcabil și prin influența pozitivă pe care o exercită asupra altora, Halep a devenit o figură iconică în lumea tenisului și unul dintre cei mai iubiți și respectați sportivi din România și din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI – GIGI BECALI, PREGĂTIT DE LIGA CAMPIONILOR + FLORINEL COMAN VREA SĂ PLECE DE LA FCSB