Regretele lui Cătălin Cîrstoiu. ce i-a spus fostul președinte Traian Băsescu

Photo of author

By Alexandru Stancu

cătălin cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu, medic și candidatul alianței electorale PSD-PNL la Primăria Capitalei, a exprimat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, regretele sale cu privire la faptul că nu a ascultat sfatul lui Traian Băsescu, nașul său de cununie, care l-a sfătuit să nu se înscrie în cursa electorală.

Cătălin Cîrstoiu a povestit că fostul președinte i-a transmis următoarele cuvinte: „Dacă te implici în această aventură politică, vei constata că vei fi perceput peste noapte ca fiind unul dintre cei mai detestați oameni de pe planetă”.

„Da, mi-a spus atunci, ca și tata, că atâta timp cât ești medic, mai mult îți apreciază oamenii eforturile, apreciază ceea ce faci. Oamenii, în general, vin și-ți spun un păs și rolul tău e să-i ajuți, într-un fel sau altul, dar asta faci. Dacă vei intra în povestea asta politică, o să vezi că vei deveni peste noapte aproape cel mai urât dintre pământeni.

Am avut o discuţie cu domnia sa, o discuţie lungă, în care domnia sa (..) mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta. (..) dându-mi nişte argumente strict personale, strict umane. Lucru pe care, cinstit, l-a făcut şi tatăl meu. Nu am ascultat, aşa sunt eu, nu am ascultat niciodată. Şi cred eu, mai importante sunt argumentele nu care ţin de mine ci cele care ţin de ceea ce cred. Şi dacă am făcut treaba asta, nu am făcut-o pentru un avantaj personal”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Întrebat dacă regretă faptul că nu l-a ascultat pe Băsescu, Cătălin Cîrstoiu a răspuns fără ezitare: „Da.”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general.

Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București, alături de 52.000 de semnături de susținere, mai mult decât dublul celor necesare.

„Sunt primul înscris, la fel ca și în sondaje, acolo unde sunt primul în preferințele electoratului. Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage, discuțiile despre nu știu ce coaliție. De astăzi, toți cei care vor să se alinieze în spatele meu sunt liberi să o facă. Nu am depus lista de consilieri generali, o voi depune în zilele următoare, așteptând negocierile, să vedem dacă putem discuta politic despre vreo majoritate în consiliul general. Nu am avut negocieri cu nimeni în acest sens, singurele discuții au fost la început, cu liderii coaliției, să facem o alianță solidă, să câștigăm Bucureștiul. Am înțeles că ei au pus politicul înaintea interesului cetățeanului”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Potrivit cercetării sociologice realizate de ARA Public Opinion în legătură cu alegerile din data de 9 iunie 2024, interesul pentru alegerile europarlamentare a înregistrat o creștere cu 1% în luna aprilie față de luna precedentă.

Astfel, rezultatele arată că 46% dintre respondenți au declarat că sunt „absolut siguri că participă” la alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, 49% au afirmat că „nu participă”, în timp ce 5% sunt încă indeciși.

În ceea ce privește alegerile locale, sondajul indică faptul că 32% dintre bucureștenii intervievați nu știu ce i-ar putea determina să meargă la vot. În schimb, 30% au menționat că ar participa la vot dacă ar avea garanția că un candidat își va respecta promisiunile, în timp ce 25% ar fi mobilizați de un candidat cu adevărat competent. Totodată, 13% dintre respondenți sunt prea dezamăgiți pentru a fi convinși să participe la vot.

CITEȘTE ȘI – CĂTĂLIN PREDOIU, DESPRE SCHENGEN: „NU E UN DOSAR IMPORTANT DOAR PENTRU ROMÂNIA”