Gică Hagi, după Farul – CFR Cluj: „Trebuie să avem personalitate”

Photo of author

By Alexandru Stancu

gică hagi

Farul a obținut o victorie categorică în fața echipei CFR Cluj, cu scorul de 5-1, în runda a cincea din play-off. Antrenorul Gică Hagi s-a declarat încântat de performanța elevilor săi în acest meci. După această victorie, echipa Farul a urcat temporar pe locul secund în clasamentul play-off-ului, un loc care asigură calificarea în preliminariile Conference League. Hagi a subliniat că jucătorii săi au respectat cu strictețe planul tactic stabilit și că victoria a fost o consecință firească a acestui fapt.

„Eu am o vorbă. Le-am zis-o și jucătorilor”

„Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat. Acum mi-a crescut credibilitatea în fața jucătorilor. Să joci cu CFR Cluj la nivelul acesta, să domini, să ai ocazii… bravo lor! Am împins jocul, am stat sus în jumătatea lor. A ieșit bine! Sunt trei jucători (Cojocaru, Munteanu, Grameni) talentați în față, demonstrează că merită să joace în prima ligă. Au multe de învățat, de căpătat experiență. Trebuie să muncească mult, contează cum vor progresa și ce vor învăța. Ambiția face diferența. Sper să fie ambițioși! Cojocaru are nevoie de minute mai multe, de meciuri mari. Să vedem dacă îl vom recupera. Dar îi avem pe Andronache, pe Stoian. Mergem pe linia noastră. Am adus câte unul sau doi tineri în fiecare compartiment. Vom aduce mai mulți, asta e identitatea noastră. De acum înainte îi veți vedea. Eu am o vorbă. Le-am zis-o și jucătorilor. În play-off ai oxigen, nu există presiune. Trebuie să avem personalitate. Asta se vede. Apoi trebuie să alergi, să ai ritm și intensitate”, a spus Gică Hagi, potrivit Prima Sport.

„Într-un fel am renunțat la unii jucători. Clubul știe mai bine. Costică Budescu ne-a ajutat foarte mult, apoi ușor-ușor lucrurile nu au mers cum ne doream. Nici eu, nici noi. Am zis că dau drumul tinerilor să joace. Ne-am despărțit așa cum trebuie. A fost bine, i-am zis că aici e casa lui. La Constanța poate să vină când vrea. Erau pe bancă mulți tineri azi, nu știam pe care să îi mai bag”, a mai spus Hagi, despre Budescu.

Antrenorul CFR-ului, după umilința suferită

”Trebuie să fim onești și să recunoaștem superioritatea Farului. Nu am insistat deloc. Am fost slabi rău. Le-am zis la pauză că mai rău de atât nu putem să fim.

Am început mai bine a doua repriză, am avut două ocazii importante, dar pe contraatac s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Ne punem toți întrebarea (n.r. dacă CFR va ocupa locurile pentru cupele europene). Dacă vom juca în halul acesta, va fi greu. Bagheta magică este muncă și iar muncă. Trebuie să muncești și să o iei de la început.

Nu, nu a vorbit (n.r. Dan Petrescu cu echipa). Cred că reacția era pe măsură.”, a spus Francisc Dican la finalul partidei.

Jucătorii care vor pleca din vară de la CFR

Primii jucători care vor pleca sunt portarii Otto Hindrich și Cristi Bălgrădean, primul dorit deja de Mircea Rednic la UTA. În aceași situație este și Cristi Manea, care a și anunțat la interviul de după meciul de la Ovidiu că va pleca din vară, el având și o ofertă pe masă de la Galatasaray, scrie cotidianul Fanatik.

CITEȘTE ȘI – ANA BOGDAN, MÂNDRĂ DE CALIFICAREA LA TURNEUL FINAL AL BILLIE JEAN KING CUP