Prăjitură cu cocos și ananas

Photo of author

By Edward Ciolacu

Ingrediente:

Blat

6 ouă
6 linguri zahăr
3 linguri făină
3 linguri amidon alimentar
un vârf cuțit sare
un plic zahăr vanilat
3 linguri ulei
3 linguri apă

Cremă

400 gr ananas din compot
250 ml frișcă lichidă îndulcită
200 ml smântâna pentru frișcă
3 linguri zahăr
2 linguri cocos  pentru pudrat prăjitura

Mod de preparare

Separă albușurile de gălbenușuri.
Amestecă într-un bol gălbenușurile împreună cu apa,uleiul și zahărul vanilat.
Mixează albușurile spumă împreună cu praful de sare, apoi adaugă, lingură cu lingură, zahărul și mixează până se topește complet.
Cerne și adaugă făină , apoi amidonul și gălbenușurile.
Omogenizează compoziția amestecând ușor, de jos în sus. Nu circular.
Tapetează tava cu hârtie pentru copt, toarnă amestecul, nivelează și introdu tava în cuptorul preîncălzit.
Coace la foc mic până ce blatul căpătă o culoare aurie și trece testul cu scobitoarea.
Lasă-l să se răcească complet și tăie-l în două, pe orizontală.
Scurge ananasul de sirop, pune-l într-un bol, apoi bagă blenderul în bol pentru câteva secunde până obții un piure. Nu trebuie să fie un piure fîn, poți lăsa și bucățele mai mari prin el.
Într-un bol pune frișca lichidă, smântâna, zahărul și zahărul vanilat și mixează amestecul. Pentru început la viteză mică apoi la o treaptă mai mare.Te oprești atunci când frișca are consistența potrivită.
Adaugi cocosul, piureul de ananas și omogenizezi.
Așezi prima foaie de blat în tavă și întinzi jumătate din cremă. Nivelezi frumos.
Așezi și blatul rămas, pui restul de cremă, nivelezi și presari cocos.
Dai prăjitură la rece pentru cel puțin 2 ore.