PERCHEZIŢII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU ÎNŞELĂCIUNI PRIN METODA „ACCIDENTUL”

Photo of author

By Daniel Negrescu

Ieri, poliţiştii din Iaşi, având suportul specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda ”Accidentul”. /  Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Urbană Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii (una în Penitenciarul Tulcea, una pe raza municipiului Bucureşti şi una în municipiul Iaşi).

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Din cercetări a reieşit că, în perioada august-octombrie a.c., una dintre persoane ar fi săvârşit, pe raza judeţelor Iaşi, Cluj, Buzău şi Sibiu 9 infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, iar celelalte ar fi fost complici la comiterea faptelor.

În urma percheziţiilor au fost ridicate sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM şi laptop-uri. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentate Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.

La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Tulcea au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

De asemenea, poliţiştii ieşeni au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.