Cluj – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Photo of author

By Daniel Negrescu

2 kilograme de cannabis, plicuri cu substanţe psihoactive, un pistol, peste 13.000 de lei şi 600 de euro, au confiscați de poliţiştii de combatere a criminalității organizate și de procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj, în urma a 7 percheziții.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au destructurat o reţea infracţională specializată în trafic de droguri.

Membrii grupării, bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, ar fi procurat, în perioada 2015-2017, din Spania, prin intermediul unei societăţi de curierat, droguri de risc, pe care le-ar fi comercializat.

La data de 1 martie, poliţiştii și procurorii au efectuat 7 percheziţii în localităţile Turda şi Floreşti, la domiciliile persoanelor bănuite.

De asemenea, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere şi au fost citate, în calitate de martor, 35 de persoane.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de cannabis, 25 de plicuri cu substanţe psihoactive pulverulente, 6 plicuri cu substanţe psihoactive vegetale, 155 de plicuri cu urme de substanţe psihoactive vegetale, 2 cântare, un pistol, 13.300 de lei şi 615 euro.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive.