ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR

Photo of author

By Edward Ciolacu

Poliţiştii au acţionat, astăzi, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neregularităţilor privind starea tehnică a autovehiculelor.

În trei ore, în judeţele Teleorman şi Giurgiu, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 8 certificate de înmatriculare.

Astăzi, poliţiştii rutieri au acţionat în trafic, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat DN 6 (localitatea Drăgăneşti, judeţul Teleorman) şi DN5 (localitatea Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu), controlând, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi 4 seturi de plăcuţe auto.

În 3 cazuri în care continuarea deplasării prezenta un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării autovehicului.

●●●

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Poliţia Română recomandă:

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!