Oradea – GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI ȘI SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, DESTRUCUTRATĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

Peste 2,5 kg. de droguri şi peste 200 de pastile de Ecstasy au fost confiscate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în urma a 12 percheziții domiciliare efectuate pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în procurarea și distribuirea de droguri de risc, de mare risc și de substanţe cu efecte psihoactive.

 

Joi, 2 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au destructurat o reţea specializată în procurarea și distribuirea de droguri de risc, de mare risc și de substanţe cu efecte psihoactive.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza Municipiului Oradea, la domiciliul a 15 persoane bănuite de traficarea unor astfel de droguri şi la locaţiile folosite de persoanele care se ocupau cu distribuirea acestora.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi confiscat 205 pastile Ecstasy (MDMA), 620 de grame de cannabis, 1.880 de grame de materie vegetală cu efect psihoactiv şi 27 pliculeţe cu diverse produse ce conţin substanţe de tip etnobotanic.

 

De asemenea, au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. Oradea, în vederea audierii.

 

Membrii grupării au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni prevăzute şi pedepsite conform Legii nr.143/2000 privind traficul şi consumul ilicit de droguri şi potrivit prevederilor Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, urmând a fi luate măsuri la finalizarea audierilor.

 

Poliţiştii B.C.C.O. Oradea continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării, urmând a fi audiate aproximativ 70 de persoane bănuite că ar fi consumat astfel de produse.

            

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, la activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor şi jandarmi.