Oua Florentine

Photo of author

By Daniel Negrescu

Ingrediente:

  • 6 oua fierte, moi;
  • 800 gr. de piure de spanac (cam dublu în spanac proaspăt);
  • 60 gr. de cașcaval ras;
  • 1 ou crud;
  • 40 gr. făină;
  • 40 gr. de unt;
  • 400 ml. lapte;
  • sare, piper;
  • nucșoară;

Preparare:

Ungem un vas rezistent termic cu un pic de unt și așezăm spanacul care a fost asezonat în prealabil. Depunem deasupra ouăle fierte moi.

Pregătim un bechamel din unt, făină și lapte. Asezonam și parfumam cu nucșoară.
Încorporăm cașcavalul ras, amestecam bine și adaugăm oul crud.

Vărsăm sosul peste ouă și dam la cuptor pe funcția gril câteva momente (în funcție de cuptorul fiecăruia), până prinde o crustă frumoasă.

Înainte de a servi, dacă vă place, mai puteți adăuga un pic de piper proaspăt măcinat.

Pofta buna!