MUSACA

Photo of author

By Daniel Negrescu

Ingrediente:

  • 2 cepe mari;
  • 700 gr. carne tocată;
  • 2 vinete mari;
  • 1 dovlecel mare;
  • 300 gr. telemea
  • legume (ţelină, pătrunjel, morcovi, ardei roşu și verde);
  • 1 kg cartofi roșii;
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna);
  • sare;
  • piper;

Preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă. Când s-au fiert, se curăţă de coajă și se taie felii. Vinetele și dovlecelul se curăță de coajă, se taie felii și se prăjesc puţin, în ulei, în tigaie pana se înmoaie. Într-o tigaie se călește ceapa, cu legumele, cu puțină sare, până se înmoaie putin apoi adaugăm carnea tocată și se mai lasă pe foc cam 20-25 minute până se pătrunde bine carnea. Sa nu uitam și de pasta de ardei, cam 1 lingura bună.
Într-o tavă mai mare, unsă cu puţin unt, punem un strat de cartofi, brânza, vânătă, dovlecel apoi carne, brânza și iar un strat de cartofi, vânătă, dovlecel, carne, brânza. Deasupra sa rămână cartofi și brânză. Se da la cuptor circa 30-35 minute până capătă o culoare maronie.

Pofta Buna!