„Ne ferim cu toții de termenul de naționalist (…) Suntem patrioți, toți cei care gândim așa” a declarat actorul Florin Zamfirescu

Photo of author

By Edward Ciolacu

Florin Zamfirescu, acum în vârsta de 67 de ani, s-a născut la data de 12 Aprilie 1949 la Călimănești, în județul Vâlcea. În anul 1971 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie București și devine actor la Teatrul de Stat din Târgu Mureș până în anul 1973 când începe să evolueze pe scena Teatrului Giuleşti apoi din 1996 este profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie București. În paralel a jucat în aproximativ 30 de filme artistice și în binecunoscutul serial al Televiziunii Romane, Lumini și Umbre, realizat intre anii 1979-1982.
Actorul a fost desemnat de către Partidul Romania Mare noul purtător de cuvânt al acestuia.
În prima sa declarație, în aceasta calitate, acesta și-a dorit să transmită mesajul lui de normalitate:
„Nu aș fi intrat în dispute politice, dar nu se mai poate! Am decis să mă implic în politică pentru că mesajul pe care simt nevoia să-l transmit este un apel la normalitate. Noi trăim într-o anormalitate permanentă și cred că majoritatea populației României stă într-o atitudine dezamăgită, așteptând să se întâmple ceva ca să poată ieși din amorțeală.
Noi trebuie să oferim încredere celor 50% de nevotanți care stau acasă și care nu mai doresc să facă efortul de a alege. Șansa noastră este masa de votanți adormiți. Asta este efortul care trebuie să-l facem. Și din acest motiv mă angajez să transmit mai departe, să conving oamenii de forța fabuloasă pe care o au, doar votând. Vă dați seama că efortul este minim: doar un vot!” a mai spus acesta cerând sprijinul celor care dintr-un motiv sau altul nu participă la alegeri.
„Ne ferim cu toții de termenul ‘naționalist’. Păi ei ne obligă să gândim așa! Ne bagă pe o direcție în care să ne simțim vinovați că ne iubim țara, că ne iubim părintii, că ne iubim cimitirul, că ne iubim bunicii și tradițiile. Suntem patrioți, toți cei care gândim așa”, a spus Florin Zamfirescu în încheiere, subliniind ca românilor le este impus să renunţe la sentimentul patriotic.