Mircea Geoană, despre posibilitatea ca el să fie candidatul PSD-PNL la prezidențiale

Photo of author

By Alexandru Stancu

mircea geoană

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a făcut declarații remarcabile la postul de televiziune Digi24, subliniind aspecte-cheie legate de contextul politic actual din România. Una dintre observațiile sale a vizat modul în care reprezentanții actualei coaliții încearcă să își consolideze poziția în fața opiniei publice, afirmând că aceștia adoptă o abordare de tip „suntem noi și fără noi nu se poate”. Această declarație sugerează o încercare de a sublinia importanța și indispensabilitatea coaliției în actualul peisaj politic.

De asemenea, Geoană a subliniat o altă constatare interesantă, și anume că nu a mai fost niciodată o situație în care candidații marilor partide să nu fie cunoscuți cu cinci luni înainte de alegeri. Această observație evidențiază o anomalie în ceea ce privește procesul electoral și campania politică în România, sugerând o lipsă de claritate sau coerență în strategiile politice adoptate de către partidele implicate.

Prin aceste declarații, Mircea Geoană atrage atenția asupra unor aspecte semnificative ale scenei politice românești, punând în discuție strategiile și dinamica actuală a coaliției de guvernare, precum și modul în care aceasta interacționează cu publicul și cu celelalte entități politice. Este evident că declarațiile sale au generat interes și dezbateri în spațiul public, aducând în prim-plan aspecte importante legate de procesul democratic și funcționarea instituțiilor politice în România.

„Eu am fost preşedintele acestui partid. Am muncit zi şi noapte. Eu sunt un om foarte serios. Când sunt într-o situaţie, îmi fac datoria până la capăt. Eu am în continuare o afecţiune puternică pentru electoratul PSD. Am foarte mulţi prieteni în PSD şi în alte partide politice. Modul în care dânşii se organizează sau modul în care operează acum în politică este problema dânşilor şi este problema PSD-ului şi a electoratului să decidă dacă ei fac o treabă bună sau nu. Eu nu mă dezic de ce am făcut în viaţa mea. Am fost acolo, cred în valorile acelea, n-am niciun fel de problemă de amintiri răzbunătoare din trecut, efectiv consider că a fost o perioadă de maturizare politica a mea. Am învăţat multe făcând politică la nivel înalt în România. Am învăţat şi din greşeli. Mi-a folosit şi plecarea din politica românească şi dacă sunt astăzi aici, un lider, cred eu, mult mai solid, mult mai aşezat, mult mai înţelept, cred eu, este şi pentru că am avut această experienţă. Eu nu uit lucrurile frumoase pe care le-am făcut cu cei cu care am lucrat timp de cinci ani”, a declarat Mircea Geoană.

„Nu ştiu, e problema dânşilor ce calcule îşi fac. Văd că anunţă candidaţi comuni, nu ştiu ce au făcut, ca şi la Bucureşti, candidaţi comuni – e problema dânşilor. Eu cred că pe români îi interesează mai puţin jocul politic, eu cred ei fac o greşeală încercând să dea sentimentul că vor să închidă jocul. Ăsta e sentimentul pe care eu ca cetăţean îl simt şi nu ca şef la NATO”, a spus Geoană, citat de News.ro. „Eu simt că ei parcă încearcă să blocheze jocul, să spună: suntem noi şi doar noi şi numai noi şi fără noi nu se poate. Se poate şi fără dânşii. Nu pot anticipa ce se decide după locale, probabil că trebuie să se hotărască şi dânşii. Niciodată în istoria post-decembristă nu am avut o situaţie în care cu cinci luni înainte de prezidenţiale să nu ştii candidaţii marilor partide din România”, a fost răspunsul dat de Geoană, după ce a fost întrebat dacă va fi candidatul PSD-PNL la prezidențiale.

CITEȘTE ȘI – MIRCEA GEOANĂ A VORBIT DESPRE O POSIBILĂ CANDIDATURĂ A SA LA PREZIDENȚIALE