Marcel Ciolacu se simte vinovat. „O să îmi cer scuze toată viața!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

Foto - Facebook Marcel Ciolacu / Evaziunea fiscală / Diaspora


Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că și-a cerut scuze în fața lui Cătălin Cîrstoiu și că intenționează să facă acest lucru în continuare „toată viața”. Motivul acestor scuze se referă la faptul că Ciolacu a fost unul dintre cei care l-au convins pe Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, să candideze pentru funcția de primar al Capitalei.

Gestul lui Ciolacu este o recunoaștere a influenței sale asupra deciziei lui Cîrstoiu de a intra în competiția electorală pentru Primăria Capitalei. În acest context, președintele PSD își exprimă regretul pentru orice neplăceri sau dificultăți pe care ar fi putut să le cauzeze lui Cîrstoiu prin această implicare.

„Mi-am cerut scuze o dată şi o să-mi cer, cred că de acum, toată viaţa la domnul doctor Cîrstoiu pentru că am fost unul dintre cei care l-am convins să intre în această competiţie, de bună credinţă, la fel ca şi domnia sa, şi ştim ce a urmat”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru România Tv.

Marcel Ciolacu a subliniat că, în opinia sa, susținerea continuă a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu de către PSD și PNL ar fi dus la o situație în care cele două partide ar fi fost responsabile de determinarea câștigătorului cursei electorale pentru Primăria Capitalei, fie Nicușor Dan sau Cristian Popescu Piedone.

Această afirmație sugerează că implicarea PSD și PNL în susținerea lui Cîrstoiu ar fi fost percepută ca o intervenție decisivă în procesul electoral, având un impact semnificativ asupra rezultatului final al alegerilor. Ciolacu pare să susțină că ar fi fost inacceptabil ca partidele politice să intervină în acest mod și să influențeze în mod direct desfășurarea competiției electorale.

”Cel mai frică în politică mi-a fost să mă acopăr de un profil aşa, de neputinţă. PSD-ul nu putea fi un arbitru între Nicuşor Dan şi Piedone. Spre acest lucru ne îndreptam cu candidatura domnului doctor Cîrstoiu: să fim arbitru şi să decidem cine câştigă, dacă câştigă domnul Nicuşor Dan sau dacă câştigă domnul Piedone. Eu nu mă pot acoperi de ridicol şi să continuu un astfel de demers, cum cred că nici domnul doctor Cîrstoiu nu mai dorea să continue acest demers după reacţiile care au fost”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu este un politician experimentat și actualul lider al Partidului Social Democrat (PSD). Originar din Buzău, Ciolacu și-a construit o carieră solidă în politica românească, ocupând diverse funcții în cadrul partidului și în guvern. Ca lider al PSD, el își propune să promoveze valorile social-democrate și să lupte pentru drepturile și interesele cetățenilor români.

Ciolacu este cunoscut pentru abilitățile sale de comunicare și pentru capacitatea sa de a mobiliza și organiza partidul în vederea atingerii obiectivelor sale politice. În calitate de lider al opoziției, el a adus în atenția publicului teme precum justiția, educația și sănătatea și a pledat pentru o politică mai echitabilă și mai responsabilă.

De partea cealaltă, Cîrstoiu a fost implicat în numeroase proiecte și inițiative politice, concentrându-se pe teme precum economia, infrastructura și modernizarea statului. El a fost, de asemenea, un susținător ferm al integrării europene a României și al consolidării parteneriatului transatlantic. Prin activitatea sa politică, Cîrstoiu își propune să aducă schimbări pozitive în societatea românească și să contribuie la dezvoltarea și progresul țării.

CITEȘTE ȘI – DAN TANASĂ, PURTĂTOR DE CUVÂNT AUR: “CAMPANIA ELECTORALĂ, BRUIATĂ DE ZVÂRCOLIRILE SISTEMULUI CARE A ÎNGENUNCHEAT ROMÂNIA”