GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov și cei de la Direcția Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o reţea infracțională specializată  în trafic de droguri de risc și de mare risc.

             Au fost ridicate 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină, precum și 63.000 de lei, 1.300 de euro şi un autoturism, față de 4 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar alte 5 au fost arestate preventiv.

La data de 30 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Braşov, au surprins în flagrant delict doi braşoveni, în timp ce efectuau o tranzacţie de droguri.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar avea legătură cu membrii unei grupări infracționale, care ar fi introdus în țară 11 kilograme de cannabis şi rezină de cannabis, din Spania, prin intemediul unei firme de coletărie pe ruta Spania-România, drogurile fiind ulterior comercializate în judeţele Sibiu, Braşov şi Bacău.

În aceeași zi, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Sibiu şi Bacău, la adresele membrilor grupării.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină, precum și 63.000 de lei, 1.300 de euro şi un autoturism.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, Covasna, Alba, Sibiu şi Bacău, precum şi din cadrul I.P.J Braşov, luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Braşov şi I.P.J.Sibiu, precum și jandarmi.

În urma administrării probatoriului, patru barbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar, iar împotriva a 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, s-a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.