„Grand Theft Auto” câștigă procesul împotriva lui Lindsay Lohan și Karen Gravano

Photo of author

By Edward Ciolacu

Actrița Lindsay Lohan și personajul “Mob Wives”, Karen Gravano, au pierdut amândouă, Joi, procesul împotriva producătorilor jocului “Grand Theft Auto” care au folosit imaginea și povestea vieții lor în jocul online.
Ele au susținut într-un proces civil că „GTA” le-a violat intimitatea prezentându-le într-un mod inadecvat și folosind un limbaj și o ținută vulgar denaturându-le viaţa personală într-un scop comercial fără permisiunea lor și fără să fie recompensate.
Un complet de judecată din Manhattan Appellate Division a hotărât ca amândouă cazurile să fie combinate într-unul singur deoarece sunt similare și s-au pronunțat că acuzațiile sunt nefondate atâta timp cât cei de la Take-Two Interactive Software nu au folosit numele lor actuale iar vocile și imaginile folosite în jocul video nu cad sub incidenţa unui proces de comerț și reclamă.
„Povestea unică a acestui joc, caracterele, dialogul și mediul înconjurător folosit combinat cu abilitatea jucătorului de a alege cum să procedeze în joc transformă timpul pe care îl petrece acesta în ficțiune și satiră” a spus judecătorul procesului intentat de Lindsay Lohan. „Imaginea ei nu a fost folosită inadecvat cu intenția de a promova jocul, deoarece imaginea nu este chiar Lohan, pur și simplu personajul arată ca și ea.”, au spus cei din completul de judecată.
Lindsay Lohan a susținut că personajul prostuț din GTA, Lacey Jonas, arată și se îmbracă exact ca actrița din „Mean Girls”, și poartă o linie de accesorii pe care ea le-a promovat cu doi ani înainte de lansarea jocului.
Karen Gravano, fiica gangsterului Sammy, poreclit „The Bull Gravano” a susținut că personajul Andrea Bottino arată ca ea, are vocea ei, expresia ei, are un tată ca și Gravano și în povestea jocului familia lor se mută în vest, la fel ca în viata reală în care Gravano se teme să nu fie trimis într-un program de protejare a martorilor, în Nebraska.
Amândouă cazurile au fost considerate neîntemeiate și apoi clasate.