Google va lansa un nou sistem de operare, numit Fuchsia

Photo of author

By Edward Ciolacu

„Pink and Purple is Fuchsia” este noul proiect al companiei Google pentru un sistem de operare ce se vrea nou și inovator din toate punctele de vedere. Sistemul de operare Fuchsia va fi primul sistem de operare lansat de Google care va renunța să mai aibă la baza mult prea învechitul Linux și va folosi un kernel LittleKernel care se va numi Magenta.
Fucsia va oferi suport pentru procesoarele ARM atât de 32 de biți cât și de 64 de biți precum și pentru procesoarele de 64 de biți pentru laptop și PC și se vrea o alternativa pentru sistemul de operare Android, care din cauza kernelului Linux nu a fost cea mai bună soluție, în special pentru laptopuri și PC-uri, fiind practic inutil, acesta rulând în condiții acceptabile doar pe telefoane inteligente și tablete. Totuși cei de la Google încearcă acum să facă din noul lor sistem de operare un sistem capabil să ruleze pe toate dispozitivele.
„Bine, noi am început proiectul Fuchsia, dar ce va urma încă nu e foarte clar nici pentru noi. Deocamdată am început să îl testăm pe toate genurile de dispozitive, sistemul boot-ează destul de bine, încă nu am realizat în totalitate un suport de drivere, dar încă mai avem mult de lucru” a declarat Travis Geiselbrecht.