De neoprit! Gloria Bistrița, în semifinalele EHF European League

Photo of author

By Alexandru Stancu

gloria bistrița

Gloria Bistrița a reușit o performanță remarcabilă în EHF European League, calificându-se în final four-ul competiției după un meci tensionat împotriva echipei Motherson Mosonmagyarovari. După un scor de 27-25 în retur, Gloria Bistrița a câștigat în totalitate cu 59-55, asigurându-și astfel locul în etapa următoare a competiției.

Meciul a fost extrem de disputat, cu echipa maghiară reușind să anuleze avantajul obținut de Gloria Bistrița în meciul tur. Cu toate acestea, echipa antrenată de Florentin Pera a demonstrat că are caracter și determinare, reușind să depășească momentele dificile și să obțină o victorie crucială.

Pentru Gloria Bistrița, calificarea în final four-ul EHF European League reprezintă o performanță istorică pentru club, confirmând valoarea și potențialul echipei. Fanii și suporterii sunt mândri de reușita echipei lor și așteaptă cu nerăbdare următoarele partide din competiție.

Echipa condusă de Florentin Pera a intrat în teren într-o atmosferă vibrantă și plină de susținere sâmbătă, având sala plină și un public care le-a încurajat necontenit. Handbalistele Gloriei Bistrița erau privite ca favorite la calificarea în Final Four-ul EHF European League de la Graz, mai ales după victoria din meciul tur, când s-au impus cu 32-30 împotriva echipei Mosonmagyarovar.

Gloria Bistrița a început meciul în forță, Sonia Seraficeanu reușind să deschidă scorul pentru echipa sa. După primele zece minute, echipa gazdă conducea cu 7-4, iar jucătoarele precum Morena De Araujo, Paula Posavec și Cristina Laslo au reușit să își aducă contribuția la avantajul echipei.

Cu toate acestea, următoarele zece minute au fost mai puțin favorabile, iar incapacitatea interilor de a înscrie, greșelile în apărare și lipsa de eficiență în atac au permis adversarelor să se apropie la un singur gol, scorul fiind 11-10. Antrenorul Florentin Pera a făcut schimbări în echipă, inclusiv în poartă, când a trimis-o pe Yuliyia Dumanska în locul Renatei De Arruda. Portărița cu origini ucrainene a avut câteva intervenții cruciale care au consolidat încrederea echipei.

Motherson Mosonmagyarovari a condus pe final de repriză cu 14-13 și 15-14, dar la vestiare s-a intrat la egalitate, scor 15-15.

Succes pentru Gloria Bisitrția

Susținute de entuziasmul a 3.000 de spectatori din Bistrița, jucătoarele au început a doua repriză cu o viteză superioară și au reușit să se desprindă la două goluri distanță, datorită reușitelor Cristinei Laslo, Paulei Posavec, Morenei De Araujo și Asukăi Fujita. Astfel, în minutul 35, scorul era 18-16 în favoarea Gloriei Bistrița.

Revenind în poartă, Renata De Arruda și-a regăsit inspirația din meciul tur și a contribuit la menținerea avantajului, scorul ajungând la 20-18 în minutul 40.

Totuși, au urmat trei minute de cădere pentru Gloria, iar scorul a devenit egal, 21-21. În acel moment, antrenorul Florentin Pera a solicitat o pauză și le-a îndemnat pe jucătoarele sale să fie mai concentrate în atac și să își mențină luciditatea. Cu toate acestea, echipa nu a reușit să execute planul și maghiarele au profitat, ajungând la o diferență de trei goluri, 24-21 în minutul 49.

Două lovituri de la 7 metri, perfect executate de Cristina Laslo, au adus din nou echipa din România în poziție de calificare, chiar dacă era condusă cu 24-23. Natalia Nosek a reușit să egaleze la 24 cu șapte minute înainte de final, crescând tensiunea pe teren.

În momentele decisive, Gnonsiane Niombla și Cristina Laslo au înscris goluri importante, iar Gloria Bistrița a reușit să câștige și returul cu scorul de 27-25, asigurându-și astfel locul în Final Four-ul care va avea loc pe 11 și 12 mai.

CITEȘTE ȘI – ADRIAN MITITELU, DESPRE O POSIBILĂ RETROGRADARE A FCU