De ce ar trebui să începi să bei și tu suc de lămâie? Câteva motive

Photo of author

By Ramona Fustos

De ce ar trebui să începi să bei și tu suc de lămâie? Lămâia este un super aliment foarte ușor de încorporat în anumite preparate, grație savorii sale acidulate. Dar, asta nu este totul. Are numeroase beneficii pentru sănătate. Flavonoidele din sucul de lămâie conțin antioxidanți care fac ca lămâile să fie foarte utile pentru calmarea multor afecțiuni.

Dacă încă nu ești convins de faptul că ar trebui să integrezi și tu în viața de zi cu zi această băutură descoperă câteva motive întemeiate pentru a începe să bei suc de lămâie în fiecare zi.

Sucul de lămâie poate favoriza pierderea în greutate. Studiile recente au ajuns la concluzia că sucul de lămâie conține pectină, o fibră solubilă care poate ajuta la pierderea în greutate. Lămâia are și virtuți detoxifiante și permite organismului să elimine toxine. Un lucru foarte util mai ales atunci când vrei să elimini grăsmile pentru a slăbi.

De ce ar trebui să începi să bei și tu suc de lămâie? Câteva motive

Sucul de lămâie este o modalitate excelentă de a începe ziua. Lasă deoparte băuturile cu cofeină și începe-ți ziua cu o cană de apă fierbinte și suc proaspăt de lămâie pentru a-ți stimula sistemul digestiv și a te umple de vitamina C.

Sucul de lămâie ajută digestia. Consumul de suc de lămâie amestecat cu semințe de in ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor și a deșeurilor din organism, accelerând digestia și facilitând pierderea în greutate.

Sucul de lămâie poate calma un gât iritat. Poți amesteca câteva linguri de miere cu suc de lămâie pentru a obține un remediu perfect pentru a calma o durere de gât.

Sucul de lămâie poate calma mâncărimile. Atunci când îl vei aplica pe o zonă iritată, de urzici sau pe înțepătura unei insecte, vei reși să calmezi pielea foarte repede. Lămâia are proprietăți anti-inflamatorii și anesteziante.

Sucul de lămâie are proprietăți anticancerigene. O serie de studii au demonstrat acțiunea anticancerigenă a limonoidelor, care abundă în citrice și în special în lămâi. Acești compuși fitochimici sunt cei care protejează celulele și previn deteriorarea lor, ceea ce poate duce la formarea de celule canceroase.

Sucul de lămâie reduce febra. Data viitoare când îți crește temperatura, bea suc de lămâie pentru a  ajuta organismul să scadă rapid febra. Este foarte eficient!

Alte motive pentru care ar trebui să consumi suc de lămâie

Poate echilibra pH-ul. Lămâia este acidă, dar contrar așteptărilor este un aliment alcalin, care poate ajuta la echilibrarea pH-ului din corp. Pentru corp, echilibrul acido-bazic este esențial pentru buna sa funcționare.

Sursă de potasiu.  Bananele nu sunt singurele alimente care ne permit să ne facem plinul de potasiu! Pe lângă vitamina C pe care o conține, o lămâie oferă 80 de miligrame de potasiu, care menține organismul puternic și plin de viață.

Poate preveni calculii renali. Atunci când vei bea sucul de la o jumătate de lămâie în fiecare zi, vei reuși să mărești nivelul de citrat din urină. Studiile au arătat că acest lucru poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

După cum bine vezi, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să bei suc de lămâie în fiecare zi!