Dănuț Lupu îl ia peste picior pe Edi Iordănescu

Photo of author

By Alexandru Stancu

edi iordănescu / dănuț lupu

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO, între 14 iunie și ș4 iulie. Înainte de plecarea în Germania, unde va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia în faza grupelor, echipa națională a României a terminat la egalitate în cele două meciuri de pregătire, 0-0 cu Bulgaria și 0-0 cu Liechtenstein.

Fostul internațional Dănuț Lupu (57 de ani) a analizat evoluția „tricolorilor” în aceste jocuri și a făcut un pariu înainte de primele meciuri de la turneul final. Campion cu Dinamo și Rapid, Lupu este convins că Denis Alibec va marca pentru România la Campionatul European.

„Este adevărat, am făcut două jocuri slabe din toate punctele de vedere. Să nu uităm că este o perioadă de încărcare la nivel fizic. Asta a contat mai mult decât rezultatele. Bine că n-am luat gol. În această perioadă a anului, organismul jucătorului este învăţat să intre în vacanţă. Mai ales, la noi, la români, că nu prea mergem la turneele finale.

Şi acum, să vă zic ceva, să recunoaştem: ne-am calificat la EURO datorită grupului, nu calităţilor individuale ale jucătorilor. Edi a reuşit să-i strângă la un loc, să facă o echipă naţionaă unită. Cine ştie… poate ne-am păstrat golurile pentru meciurile oficiale

Am auzit şi că unii îl cer pe Mitriţă la naţională. Să vă zic ceva: Edi a vorbit de 3 ori cu el, i-a spus ce vrea de la el. La Edi, dacă nu faci faza de apărare, nu vii, nu joci. Din acest punct de vedere, şi Messi, dacă era român, tot nu ar fi fost chemat de Edi Iordănescu la naţională. Am încredere în Alibec, că dăm gol cu el la EURO”, a spus Dănuț Lupu, pentru sportpesurse.ro.

Dănuț Lupu, născut pe 27 februarie 1967 în Galați, România, este un nume cunoscut și respectat în fotbalul românesc. Cariera sa de fotbalist, marcată de talent și controverse, a lăsat o amprentă puternică în inimile suporterilor și în istoria sportului românesc.

Dănuț Lupu a început să joace fotbal la clubul Dunărea Galați, unde a demonstrat rapid că este un jucător cu un talent deosebit. Evoluțiile sale remarcabile l-au propulsat în atenția marilor cluburi românești, iar în 1986 a semnat cu Dinamo București, unul dintre cele mai prestigioase cluburi din România. La Dinamo, Lupu și-a demonstrat abilitățile excepționale ca mijlocaș central, fiind cunoscut pentru viziunea sa de joc, pasele precise și controlul excelent al balonului. A contribuit la câștigarea campionatului național în 1990 și a Cupei României în 1986 și 1990.

După succesul avut la Dinamo, Dănuț Lupu a plecat în Grecia, unde a jucat pentru Panathinaikos și OFI Creta. În Grecia, a continuat să impresioneze prin talentul său, fiind apreciat atât de suporteri, cât și de antrenori. A revenit în România în 1997, jucând din nou pentru Dinamo București, dar și pentru Rapid București, unde a câștigat un alt titlu de campion în 1999.

Pe plan internațional, Dănuț Lupu a fost convocat la echipa națională a României, pentru care a jucat între 1988 și 1998. A participat la Campionatul Mondial din 1990 și la Campionatul European din 1996, contribuind la succesele echipei naționale prin prestațiile sale solide și inspirate.

CITEȘTE ȘI – ROMÂNIA, EGAL CU BULGARIA ÎNTR-UN MECI AMICAL ÎNAINTE DE EURO 2024