CRAP UMPLUT (la tava)

Photo of author

By Daniel Negrescu

Ingrediente:

  • 1 crap mare
  • 200 g. ciuperci
  • verdeață tocată
  • 1 ceașcă ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • o felie pâine
  • 1 păhărel vin alb
  • 1 ceapă
  • 1 țelină

Se curăţă peştele de solzi, se golește de intestine și se scot cu atenție oasele de la burtă. Se sărează pe dinauntru și pe dinafara; se lasă să stea așa până când se pregătește umplutura: se toacă ciupercile și se pun într-o cratiță împreună cu uleiul, ceapa tocată mărunt și țelina dată prin răzătoare. Se lasă să scadă la foc mic, cu cratița acoperită.
Când amestecul s-a înmuiat bine, se pune într-o farfurie adâncă și se amestecă cu miezul de la o felie de pâine, înmuiat și bine fărâmițat, cu verdeața tocată, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează și se introduce în burta crapului.
Pestele se leagă cu o ață de bumbac, se pune într-o formă și se introduce la cuptor cu o cana de apa calda, sare, boabe de piper și frunze de țelină. La cuptor se tine 30 min. la foc potrivit. Se adaugă vinul, se întoarce pestele și se continua coacerea încă 30 min.

Se dezleagă ața cu care a fost legat și se servește cald.

Pofta buna!