Cosmin Matei, jucătorul celor de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping

Photo of author

By Alexandru Stancu

cosmin matei

Cosmin Matei, mijlocașul echipei Sepsi OSK, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, iar echipa a reacționat la scurt timp de la aflarea veștii.

Situația la Sepsi este una tensionată după debutul cu înfrângere pe Arena Națională în fața echipei FCSB, într-un meci care s-a încheiat cu scorul de 2-1, în prima etapă din play-off-ul Ligii 1. Această înfrângere a fost urmată de o veste șocantă pentru echipă.

Mijlocașul echipei, Cosmin Matei în vârstă de 32 de ani, a primit rezultatele testului antidoping efectuat la finalul partidei dintre Sepsi și Universitatea Craiova, un meci în care oltenii s-au impus cu scorul de 3-1. Acest meci a avut loc în runda cu numărul 24 din sezonul regulat, pe data de 4 februarie.

Rezultatele testului antidoping sunt o lovitură dură pentru echipa din Covasna și au adus cu sine un val de incertitudine și preocupare. Acest incident poate avea consecințe grave asupra echipei și a reputației jucătorului în cauză.

În acest moment, se așteaptă mai multe informații din partea autorităților competente și a clubului Sepsi în legătură cu situația și consecințele acesteia. Este clar că acest incident va influența dinamica și pregătirea echipei înaintea următoarelor meciuri din campionat.

„Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui.

N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise.

Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”, a spus finanțatorul Sepsi.

”În faţa noastră jucătorul, până nu vine proba B, este nevinovat. În acest moment jucătorul este accidentat, nu poate juca, din păcate. După ce vine testul B vom discuta.

Până acum ştim doar că a primit această înştiinţare şi i-a arătat-o directorului sportiv, şi se arată că nu este suspendat ca jucător, poate să joace până la rezultatul testului B.

A trecut mai bine de o lună, acum a ajuns rezultatul la el. Dacă era vinovat jucătorul, eu cred că nu venea la noi cu scrisoarea, deşi mai devreme sau mai târziu ar fi ajuns şi la noi la club.

El mi-a spus că nu a luat absolut nimic şi că doar atunci când a fost răcit a luat nu ştiu ce medicamente, pentru că eu nu mă pricep. Aşteptăm cu nerăbdare să vină testul B”, a spus Dioszegi, finanțator Sepsi, pentru agerpres.ro.

Dacă se vor adeveri testele, jucătorul riscă o suspendare de până la patru ani! Fiind abia la început, mijlocașul nu a fost încă suspendat, dar vor avea loc audieri și se va aștepta rezultatul probei B.

CITEȘTE ȘI – SFERTURILE DE FINALĂ EUROPENE. CHAMPIONS LEAGUE, EUROPA LEAGUE & EUROPA CONFERENCE LEAGUE