CLUJ – ALCOOL FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE, INDISPONIBILIZAT DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

În urma unui control în trafic, polițiștii din Cluj au indisponibilizat circa 3.000 de litri de alcool, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Șoferul autoutilitarei cu care era transportat alcoolul a fost reținut, iar autovehiculul a fost indisponibilizat.

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Cluj au oprit pentru control, pe raza localității Câțcău, o autoutilitară, condusă un bărbat, de 36 de ani, din județul Covasna.

În urma verificărilor s-a constatat că aceasta efectua un transport de alcool etilic, fără documente legale. Printre baloții de fân transportați, polițiștii au descoperit mai multe recipiente ce conțineau circa 3.000 de litri de alcool etilic.

Recipientele cu alcool, estimate la aproximativ 100.000 de lei, au fost confiscate, iar autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore urmând a fi prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri legale.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a [ …] 40 litri alcool etilic, peste 200 litri băuturi spirtoase, etc., faptă prevăzută de Legea 227/2015 privind Codul fiscal.