Céline Dion, bolnavă, la brațul fiului ei René-Charles

Photo of author

By Ramona Fustos

Céline Dion luptă în continuare cu sindromul persoanei rigide, o boală neurologică de care suferă de câțiva ani deja. Sora ei, Claudette Dion, a oferit o actualizare a stării de sănătate a acesteia.

Céline Dion s-a retras de o vreme din lumina reflectoarelor

Au trecut mai mulți ani de când Céline Dion a dispărut din lumina reflectoarelor pentru a se concentra asupra sănătății sale. În 2022 a dezvăluit public afecțiunea cu care a fost diagnosticată, sindromul persoanei rigide. Deși cântăreața și-a pus cariera în așteptare, a avut câteva apariții publice timide în ultimele săptămâni. A fost văzută la concertul lui Katy Perry dar și la o serie de meciuri de hochei. Pe 4 februarie, ea a surprins pe toată lumea participând la ceremonia de decernare a premiilor Grammy. Céline Dion a fost radiantă cu această ocazie, numai zâmbet, pentru a-i înmâna un premiu lui Taylor Swift. Întâmpinată cu o ploaie de aplauze, aceasta a declarat emoționată:  „Când spun că sunt fericită să fiu aici, vorbesc serios, din adâncul inimii”. Ea a adăugat: „Cei care sunt suficient de norocoși să participe la Premiile Grammy nu ar trebui să ia niciodată de bună dragostea și bucuria imensă pe care muzica le aduce în viețile noastre și ale oamenilor din întreaga lume”.

Ea a urcat pe scenă însoțită de fiul ei, René-Charles. Cântăreața a putut conta pe prezența acestuia. Ca un adevărat gentleman, acesta i-a împrumutat brațul, pe care ea l-a ținut cu tandrețe.

Céline Dion, o forță incredibilă

În coloanele unui ziar din Montréal, Claudette Dion, sora mai mare a lui Céline Dion, revine asupra acestei apariții și ne oferă informații cu privire la starea de sănătate a cântăreței. Să le vadă pe mamă și pe fiu unul lângă altul pentru un astfel de eveniment a fost o adevărată surpriză și pentru ea. Aceasta a declarat: „Nu am întrebat-o cine o va însoți. Când am văzut-o la brațul lui René-Charles, cu bărbița lui, a fost uimitor, pe bune! Și pe bună dreptate: la 23 de ani, tânărul este destul de timid: „Este un introvertit în viață. Chiar dacă iubește muzica, nu este o persoană care să se exprime prea mult în public, așa că știm că a făcut-o pentru mama sa. A avut grijă de ea. Și încheie comparându-l cu tatăl său: „Un adevărat René Angélil”. Așadar, această apariție pe scenă este o adevărată dovadă de dragoste din partea lui René-Charles.

Acest interviu este, de asemenea, o ocazie de a da câteva vești despre Céline Dion. Ea spune că a fost „încurajată să o vadă pe Céline stând în picioare și arătând atât de bine pe scenă”. Céline Dion se remarcă prin forța sa psihologică. În ciuda problemelor sale de sănătate, ea se simte bine. Sora ei mărturisește că sănătatea ei mentală este „cu adevărat incredibilă”.

Drept dovadă, Claudette Dion mărturisește o informație mai personală: „Am avut o mică întâlnire pe Zoom recent, vorbeam și ea ne-a spus: „Vreți să vă cânt un cântec? Ne-a cântat un cântecel. Este foarte bine, se simte excelent”.