Ce știm despre ancheta cu privire la incidentul în care a fost implicat cântărețul Kendji Girac

Photo of author

By Ramona Fustos

Kendji Girac, cântărețul în vârstă de 27 de ani care a fost împușcat în noaptea de 21 spre 22 aprilie 2024 se află la spitalul din Bordeaux, în stare stabilă. Autoritățile au anunțat deschiderea unei anchete pentru tentativă de omucidere. De ce tentativă de omucidere? În mare parte din cauza mai multor mărturii confuze ale martorilor.

Ce știm despre ancheta cu privire la incidentul în care a fost implicat cântărețul Kendji Girac

În noaptea de 21 spre 22 aprilie fanii lui Kendji Girac au fost șocați să afle că artistul în vârstă de 27 de ani a fost împușcat la Biscarosse (Landes). Tratat inițial de serviciile urgență cu un prognostic rezervat, starea sa s-a stabilizat la spitalul din Bordeaux, unde este în continuare internat.

O serie de declarații ale martorilor au fost luate de anchetatori în urma acestui incident. Având în vedere confuzia din unele din aceste mărturii, procurorul din Mont-de-Marsan, Olivier Janson, a anunțat deschiderea unei anchete pentru tentativă de omor voluntar.

Într-un comunicat transmis de AFP, procurorul general din Mont-de-Marsan a precizat că jandarmii l-au descoperit pe Kendji Girac în jurul orei 5.30 dimineața. Era pe un teren pentru călători din Biscarosse. A fost găsit cu „o rană de glonț în piept” și „glonțul ieșit prin spate”.

Kendji Girac a fost Interogat pentru scurt timp de către anchetatori. Cântărețul în vârstă de 27 de ani a declarat că „a fost vorba de un schimb de focuri. A descris acest schimb de focuri ca fiind accidental. Ba mai mult, el însuși l-a provocat manevrând un pistol automat de calibru 11 pe care îl cumpărase cu puțin timp înainte”.”

Kendji Girac nu a mai spus însă nimic despre „motivele care l-ar fi determinat să mânuiască această armă în miez de noapte”. Potrivit unei surse apropiate cazului, cântărețul a declarat că a cumpărat arma cu „cu o zi înainte de la un târg de vechituri”. Arma a fost găsită într-un tufiș. Era fără încărcător, în apropiere de locul tragediei.

Cazul Kendji Girac: nu este vorba despre o reglare de conturi

În cursul anchetei, autoritățile au interogat mai multe persoane din anturajul cântărețului. Chiar și partenera acestuia de viață a fost audiată. Emilio, un bărbat în vârstă de 60 de ani care s-a prezentat drept unchiul său, a declarat: Nu a fost o reglare de conturi, a fost un accident. S-a jucat cu chestia aia și bam. Noi cântam liniștiți la chitară. Accidentele se pot întâmpla la orice oră din zi sau din noapte.

Kendji Girac se afla pe un teren pentru călători unde se aflau „optzeci de rulote, toate aparținând unor membri ai familiei sau prieteni” ai cântărețului de 27 de ani, a precizat parchetul într-un comunicat. Ancheta se află în mâinile unității de cercetare din Pau și a brigăzii de cercetare Parentis-en-Born.

Concluzie: artistul este în stare de șoc

Dincolo de zonele de umbră, este vorba despre un om rănit și despre un artist aflat în plină frământare. Un artist care încearcă acum să își refacă viața. „Kendji este bine, viața lui nu mai este în pericol, dar este încă în stare de șoc”, spune managerul său. Rămâne de văzut dacă într-o zi se va face lumină asupra circumstanțelor exacte ale tragediei. Este un caz care, fără îndoială, va continua să atragă multă atenție.