Tot ce trebuie să știi despre beneficiile oferite de iaurtul skyr

Photo of author

By Ramona Fustos

Poate că ai auzit deja de iaurtul skyr, noul superaliment la modă, la jumătatea distanței dintre iaurt și brânză proaspătă. Acesta este plin de beneficii pe care am dori să le descoperi imediat și care ar trebui să te facă să dorești să adăugi iartul skyr în următorul tău meniu.

Iaurtul skyr are o textură foarte plăcută

Skyr este o specialitate de lactate din Islanda. Are o textură relativ groasă și se află la jumătatea distanței dintre iaurt și brânză proaspătă. Cu alte cuvinte, dacă îți plac deja aceste alimente, ar trebui să îți placă și iaurtul skyr!

Un gusut dulce, delicious. Iaurtul skyr lasă în gură un gust dulce natural, deosebit de plăcut.

Iaurtul Skyr este foarte bogat în calciu. Skyr este fabricat folosind lapte pasteurizat degresat (de trei ori mai mult decât cantitatea folosită pentru a face iaurt convențional), care este apoi închegat cu ajutorul a două probiotice adăugate în lapte. După ce skyr-ul a fost gătit și lăsat să se odihnească, rezultatul este un produs lactat bogat în calciu. Textura este asemănătoare cu cea a brânzeturilor tartinabile.

Este foarte bogat în proteine

Avantajul skyr-ului este că este bogat în proteine și foarte sățios. Acest lucru ajută la prevenirea senzației de foame și a dorinței de a lua o gustare câteva ore mai târziu. Cel mai bine este consumat la micul dejun, dar poate fi consumat și ca o gustare foarte sănătoasă.

Iartul skyr este sărac în grăsimi

Iată de ce auzim atât de mult despre el de la fanii rețetelor sănătoase: skyr are avantajul de a fi sățios, bogat în calciu și proteine, dar foarte sărac în grăsimi, motiv pentru care acest aliment este un adevărat aliat al slăbitului care te ajută să slăbești.

Poate fi păstrat la temperatura camerei

Acesta nu este un beneficiu al skyr-ului în sine, dar este un avantaj evident pentru a-l consuma pe tot parcursul zilei, deoarece nu trebuie să-l lași în frigider. Așadar, îl poți lua cu tine oriunde te duci și îl poți consuma ca o gustare sănătoasă în orice moment.

Iaurtul skyr este acum disponibil în toate supermarketurile și hipermarketurile, și este ușor să adaugi puțin skyr, puțină granola sau muesli și câteva fructe proaspete într-un bol pentru un mic dejun gustos, sănătos și sățios.

O altă opțiune este să prepari o rețetă de prăjitură skyr sănătoasă și ușoară, amestecând 800 de grame de skyr cu 3 ouă și 200 de grame de fructe, apoi coace totul timp de o oră în cuptor la 150°C.

Prin urmare, Skyr este foarte recomandat ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Există un motiv întemeiat pentru care, în Islanda, fiecare zi începe cu un Skyr la micul dejun. Datorită conținutului său ridicat de proteine, este ușor să te sature foarte repede și să te împiedice să ai poftă de a ronțăi ceva nesănătos între mese! În plus, deoarece „zerul” a fost drenat, conține foarte puțină lactoză, deci este ușor de digerat.