Ce au făcut Meghan Markle și Prințul Harry se de Valentine’s Day

Photo of author

By Alexandru Stancu

meghan markle si printul harry

Meghan Markle și Prințul Harry au avut parte de un Valentine’s Day de neuitat în Canada, notează presa internațională.

Miercuri, ducele și ducesa de Sussex au participat la startul festivităților de la Jocurile Invictus de la Vancouver Whistler 2025 „One Year to Go”. Îmbrăcați în echipament de iarnă, cuplul s-a ținut de mână în timp ce se îndreptau spre muntele înzăpezit pentru a vorbi cu sportivii prezenți.

Prințul Harry s-a urcat pe un schi adaptabil pentru a face o cursă.

Prezența cuplului pe pârtie a atras atenția unei familii care schia în apropiere. „Sunt Harry și Meghan, tată!”, a strigat un adolescent când și-a dat seama cine se afla acolo.

Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, și Meghan, în vârstă de 42 de ani, își vor petrece următoarele trei zile întâlnindu-se cu membrii taberei de pregătire de iarnă a națiunilor participante, organizată înaintea Jocurilor Invictus de la Vancouver Whistler 2025. Tabăra reunește membri ai comunității internaționale Invictus, inclusiv manageri de echipă, antrenori și concurenți, pentru a experimenta sporturile adaptive de iarnă înainte de competiția oficială de anul viitor.

Jocurile Invictus Games Vancouver Whistler 2025 vor marca prin ediție de iarnă a competiției prin introducerea sporturilor de iarnă. În luna februarie a anului viitor, sportivii pot merge pentru prima dată după aur la schi alpin, snowboarding, biatlon, schi nordic, skeleton și curling în scaun cu rotile, pe lângă sporturile Invictus de bază, respectiv canotaj în sală, volei în șezut, înot, baschet în scaun cu rotile și rugby în scaun cu rotile.

„Pe măsură ce Invictus continuă să se adapteze și să evolueze, sunt extrem de încântat să anunț că Fundația Jocurilor Invictus a selectat Canada pentru a găzdui primele Jocuri hibride de iarnă din istorie în 2025”, a declarat Prințul Harry.

Ce sunt Jocurile Invictus?

Jocurile Invictus reprezintă un eveniment sportiv internațional care celebrează curajul și reziliența membrilor militari răniți, bolnavi și răniți în misiuni. Fondat de Prințul Harry al Marii Britanii în 2014, acest eveniment unic aduce împreună participanți din întreaga lume pentru a concura într-o varietate de discipline sportive.

Numele „Invictus” provine din latină și înseamnă „neînvins”. Alegerea acestui nume reflectă spiritul și determinarea participanților de a depăși obstacolele și de a demonstra că rănile lor nu îi definesc. Prin intermediul acestor jocuri, se urmărește să se ofere sprijin, încurajare și recunoaștere membrilor militari care au fost afectați de răniri fizice sau psihologice.

Participanții la Jocurile Invictus sunt militari activi și veterani care au suferit răni. Aceștia concurează într-o gamă largă de sporturi, inclusiv atletism, înot, ciclism, tir cu arcul, rugby în scaun cu rotile și multe altele. Fiecare disciplină oferă participanților oportunitatea de a-și arăta abilitățile, reziliența și determinarea.

Jocurile Invictus au un impact profund asupra participanților, familiilor lor și a publicului în general. Ele oferă o platformă pentru a arăta că viața poate continua după răni grave și că sportul poate fi o modalitate puternică de recuperare și reabilitare. Participanții își folosesc experiențele pentru a inspira și motiva pe ceilalți, demonstrând că nu există limite pentru ceea ce pot realiza.