Șase ani de închisoare pentru Quincy Promes

Photo of author

By Alexandru Stancu

Quincy Promes

Un tribunal olandez l-a declarat vinovat pe fotbalistul olandez Quincy Promes pentru implicarea în contrabandă cu cocaină și l-a condamnat miercuri, în absența sa, la șase ani de închisoare, notează ESPN.com.

Tribunalul districtual din Amsterdam a decis că Promes, în vârstă de 32 de ani, care joacă la Spartak Moscova, a fost implicat în importul și exportul a sute de kilograme de cocaină în 2020.

Promes, fost jucător la Ajax și Sevilla, locuiește la Moscova și nu s-a prezentat la procesul său din capitala olandeză. Avocații săi au declarat judecătorilor că acesta a negat acuzațiile.

Procurorii au cerut judecătorilor să îl condamne la nouă ani de închisoare.

Quincy Promes, condamnat la închisoare

Într-un verdict scris, instanța a declarat că Promes s-a implicat în importurile de droguri în ciuda faptului că era o vedetă de fotbal foarte bine plătită, cu sute de fani și adepți pe rețelele de socializare.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani a fost acuzat pentru implicarea în două transporturi de cocaină în portul belgian Antwerp, printr-o schemă sofisticată ce implica nava container Cap San Nicolas, în ianuarie 2020. Potrivit acuzațiilor, primul lot, constând în 650 de pachete de cocaină, a fost ascuns ingenios în saci de sare. Al doilea lot, care cântărea impresionantul 712 kg, se remarca prin prezența unui logo al unui tigru ștampilat pe fiecare pachet.

„Suspectul apare în mod regulat la știri, este activ pe rețelele de socializare și are fani în întreaga lume. Acest lucru face și mai inacceptabil faptul că suspectul încearcă să-și mărească averea prin implicarea în mari transporturi internaționale de droguri”, a declarat judecătorul M. Vaandrager.

Promes a marcat șapte goluri în 50 de meciuri internaționale pentru Olanda.

Quincy Promes este un fotbalist olandez cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile pe teren și pentru contribuția sa la cluburi de top din Europa și la echipa națională a Olandei. Născut pe 4 ianuarie 1992 în Amsterdam, Promes și-a început cariera în fotbal în țara sa natală, iar de atunci a cunoscut o ascensiune impresionantă în lumea fotbalului.

Quincy Promes și-a început cariera la clubul de tineret HVV de la Haagse din Haga, unde și-a demonstrat rapid talentul și potențialul în fotbal. Apoi, în 2008, s-a alăturat echipei de tineret a clubului Ajax Amsterdam, unul dintre cele mai prestigioase cluburi din Olanda, unde și-a continuat dezvoltarea și a impresionat în juniorat.

În 2012, Quincy Promes a fost transferat la FC Twente, unde și-a făcut debutul în fotbalul profesionist. Aici, și-a consolidat reputația ca unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din Olanda, marcând numeroase goluri și contribuind la succesul echipei sale. Performanțele sale impresionante l-au adus în atenția cluburilor de top din Europa.

În 2014, Promes a fost transferat la Spartak Moscova, unde a continuat să strălucească și să impresioneze cu jocul său dinamic și abilitățile sale tehnice. A devenit un jucător-cheie pentru echipa rusă și a contribuit la câștigarea titlului de campion în campionatul rusesc în sezonul 2016-2017.

Quincy Promes și-a făcut debutul pentru echipa națională a Olandei în 2014 și de atunci a devenit un membru important al echipei. A jucat în numeroase meciuri internaționale și a contribuit la eforturile naționalei olandeze în competițiile internaționale precum Campionatul Mondial și Campionatul European.