Băuturile ideale pentru a te hidrata fără să consumi prea multe calorii

Photo of author

By Ramona Fustos

Care sunt băuturile ideale pentru a te hidrata fără să consumi prea multe calorii? Atunci când vrei să te hidratezi, cea mai bună băutură fără doar și poate, este apa. Dar, există o mulțime de alte variante de băuturi gurmande, care conțin foarte puține calorii.

Pentru a rămâne bine hidratat pe tot parcursul zilei și pentru a evita consecințele neplăcute ale deshidratării, chiar și ușoare, este esențial să bei cel puțin 1,5 litri de apă pe zi. Dar pentru a varia plăcerile, de ce să nu variezi și băuturile?

Ideal ar fi să alegi băuturile care conțin puține calorii și care îți vor permite să te hidratezi, profitând în același timp de un gust savuros și variat.

Apa de cocos, ideală pentru a te hidrata

Pentru a te simți ca în vacanță sub tropice, poți încerca să bei apa de cocos. Este o băutură naturală, cu virtuți hidratante, izotonice și antioxidante. De asemenea, conține foarte puțin zahăr și este foarte hidratantă.

Limonada

Este o altă băutură perfectă pentru a te hidrata, deoarece este foarte bogată în vitamina C și îți permite să profiți de virtuțile detox ale lămâii. Pentru mai multe vitamine și mai puțin zahăr, poți opta pentru o băutură făcută în casă, diluând sucul unei lămâi stoarse în 1,5 litri de apă. Adăugă zahăr după gust.

Sucurile de fructe

Pentru a putea profita din plin de toți nutrienții din fructe și a-ți face plinul de vitamine, dar și de minerale, cel mai bine ar fi să privilegiezi sucurile preparate în casă sau cele bio.

Ceaiul cu gheață

Este un tip de băutură de consumat cu moderație, din cauza proprietăților sale diuretice. Ideal ar fi să bi ceai cu gheață și cu puțin zahăr și dacă poți asta, cel mai bine ar fi să alegi un ceai verde sau un ceai matcha. Ambele sunt extrem de bogate în antioxidanți.

O infuzie cu măr și scorțișoară

Iată o idee pentru o apă aromată răcoritoare, cu puține calorii, de băut înainte sau după masă. Pentru a o prepara, pune câteva felii de măr și câteva vârfuri de scorțișoară în apă, lasă să stea câteva ore în frigider pentru a permite apei să preia aroma fructelor și a scorțișoarei, apoi savurează!

Apă parfumată cu mentă și castravete

Iată o rețetă pentru o băutură detoxifiantă, proaspătă și care taie setea, făcută cu ingrediente cu puține calorii. Este ușor de preparat: doar  trebuie să adăugi castraveți feliați și frunze de mentă în apă și ești gata de plecare!

Lapte proaspăt

Aportul său de vitamine, mai ales vitamina D este esențial mai ales atunci când este foarte cald. Pentru a te hidrata la maximum poți bea lapte cu gheață sau lapte foarte rece. Laptele de soia, laptele de migdale sau laptele de ovăz sunt alternative la fel de hidratante pentru cei care au intoleranță la lactoză.

Gaspacho

Să bei supă pentru a te hidrata? Nu, nu este o glumă. Supa este bogată în fibre, ideală pentru apotoli setea într-un mod sănătos, cu condiția să alegi supe care pot fi consumate reci, precum un gazpacho spaniol.