Alimente bogate în apă de privilegiat pe timp de caniculă

Photo of author

By Ramona Fustos

Cu toate că valurile de caniculă aduc cu ele riscul deshidratării, al pierderii poftei de mâncare și al oboselii, le poți combate cu ușurință efectele. Bea în mod regulat, până la 1,5 până la 2 litri de apă pe zi, și alege alimente bogate în apă și săruri minerale pentru a compensa cele pierdute prin transpirație. În mod ideal, ar trebui să alegi alimente care sunt ușor de digerat pentru a economisi energie

Iată un top al alimentelor bogate în apă pe care să le consumi pe timp de caniculă

Salata

Salata verde este un aliat de preț atunci când vine vorba despre caniculă. Este foarte ușor de digerat și face parte din categoria alimentelo bogate în apă. Chiar dacă are un conținut care variază ușor de la un soi la altul, acesta este de aproximativ 95% pentru majoritatea varităților, cum ar fi lăptuca, de exemplu. O alegere excelentă pentru a te menține hidratat! Un alt punct bun: salata furnizează, de asemenea, numeroase oligoelemente și săruri minerale, inclusiv:

  • Potasiu care este necesar pentru contracțiile musculare și activitatea cardiacă.
  • Calciu, esențial pentru dinți și oase solide.

Roșia, un alt aliment foarte bogat în apă, ideal pe timp de caniculă

Constituite în proporție de 94% din apă, roșiile sunt, de asemenea, unul dintre alimentele must-have pe vreme caldă! Fie că sunt servite ca salată, într-o supă rece sau în suc ca aperitiv, roșiile sunt pline de nutrienți valoroși. În special, roșia este o sursă bună de:

-vitamina C, utilă pentru sistemul imunitar, printre altele.

-vitamine din grupa B, cum ar fi celebra vitamina B9 (acid folic), esențială pentru dezvoltarea fătului.

Dar, asta nu este totul. Roșia conține și licopen, adică un antioxidant care ajută pielea să suporte mai bine razele UV.

Pepenele verde, un aliat de preț pe caniculă

Un fruct emblematic al verii, pepenele verde este compus din aproximativ 90% apă. La fel ca și roșia, conține licopen, dar și o frumoasă cantitate de săruri minerale și de vitamine, precum:

  • Potasiu.
  • Vitamina A, bună pentru vedere și sistemul imunitar.
  • Vitamina B6, ideală pentru a combate oboseala.

Așadar, este unul dintre alimentele cele mai bogate în apă pe care le poți consuma p vreme caldă.

Sfat bonus: deși pepenele roșu este delicios ca atare, te poți gândi să îl folosești într-un smoothie sau într-o granita pentru a potoli setea pe timp de caniculă. Sau îl poți adăuga la salatele tale de fructe!

Alimente bogate în apă: spune da citricelor de vară!

Cu un conținut de apă care se apropie și de 90%, grepfrutul și lămâia sunt, de asemenea, alimente bogate în apă. Pe lângă compoziția lor nutrițională excelentă și beneficiile pentru sănătate, acestea te vor ajuta să combați deshidratarea! Fiind deosebit de bogate în vitamina C și în diverși antioxidanți, acestea te vor ajuta să stimulezi sistemul imunitar.

Nu uita de pește în timpul caniculei. Să mănânci alimente bogate în apă atunci când este cald este foarte bine. Dar trebuie să mănânci și suficiente proteine!

În acest sens, peștele are un rol important, deoarece majoritatea speciilor sunt ușor de digerat. În timp ce poți opta pentru pește slab, nu uita de sardine și de alți pești „grași” pentru conținutul lor de omega-3 sănătos pentru inimă.