Aftimescu Bogdan și Gavrilescu Petre-Iulian – meseriași care “dau buleală”. Feriți-vă de ei!

Photo of author

By Leon Dumitru

Aftimescu Bogdan Gavrilescu Petre-Iulian

Aftimescu Bogdan și Gavrilescu Petre-Iulian – Uite cum arată doi oameni „de nimic”

Aftimescu Bogdan și Gavrilescu Petre-Iulian – meseriași care “dau buleală”. Feriți-vă de ei!

Motto: Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. Psalmul 11/8

Când primești, îți fată vaca; când dai, îți moare vițelul

  • proverb românesc

Preambul

Deoarece mulți dintre noi s-au confruntat cu prestatori „de doi bani”, care ori „dau buleală”, ori înșală beneficiarul în diverse moduri și apoi dispar, azi inaugurăm această rubrică cu două din aceste specimene, așa încât să vă feriți de ei. Cu ajutorul dvs. vom întocmi în continuare o „listă neagră” cu astfel de așa-ziși meseriași, mai degrabă o combinație de țepari, șarlatani, lichele, așa încât să nu mai poată înșela și pe alții.

Conform DEX:

  • buleală s.f. (fam.) Lucru făcut greșit sau de mântuială;
  • șarlatan s.m. Persoană necinstită care înșală buna-credință a cuiva.
  • liche s.f. Om de nimic, lipsit de demnitate.
  • țepar, s. m. Persoană care escrochează, înșală în afaceri, care dă țepe; escroc; hoț; fraudator; țepuitor.

Azi, în episodul 1, îi vom devoala pe doi din acești oameni „de nimic”, respectiv Aftimescu Bogdan și Gavrilescu Petre-Iulian

Nu vom spune numele beneficiarului decât dacă dorește. Administratorul unei societăți comerciale ne relatează: În data de 21 octombrie 2022, la recomandarea unui cunoscut, am stabilit cu numitul Aftimescu Bogdan să placheze cu Travertin Silver pardoseala de aproximativ 230 mp a unei clădiri aparținând societății. Prețul solicitat și acceptat a fost 80 lei/mp fără TVA. A venit cu o echipă de muncitori pe care mi i-a prezentat ca fiind angajații lui la data de 24 octombrie 2022, șef de echipă fiind Gavrilescu Petre-Iulian.

Le-am arătat modelul, le-am arătat o pardoseală similară gata placată cu același tip de travertin și având același model și au spus că nu e nicio problemă, că nu e prima oară când fac așa ceva, ba mai mult, Aftimescu Bogdan a spus că el este inginer constructor și că execută numai lucrări de calitate. A garantat că totul va fi perfect, operațiune simplă de altfel pentru niște oameni cât de cât pricepuți și bine intenționați. A solicitat un avans pentru aproximativ 100 mp, pentru care mi-a întocmit o factură de 10.000 lei, ulterior aflând că nu e firma lui, ci a unui prieten. La final, când am recepționat, am constatat deficiențe grave ca:

  • rosturi mari astupate cu adeziv,
  • diferențe de nivel chiar și de 2 cm,
  • plăci montate pe dos, adică fața care trebuia să fie vizibilă a fost lipită de pardoseală,
  • denivelări vizibile cu ochiul liber,
  • model nerespectat. (a se vedea foto/video)

Întrebându-l pe Gavrilescu Petre-Iulian de ce nu a montat travertinul corespunzător, a spus că la 45 de lei cât a primit el de la Aftimescu, atâta calitate poate face. Puși față în față, Aftimescu și Gavrilescu au început să dea vina unul pe altul, etc. Tot atunci am aflat că Gavrilescu Petre-Iulian și ceilalți nu erau angajații lui Aftimescu Bogdan. Le-am cerut să refacă lucrarea, însă nu au mai venit. Am fost nevoiți să angajăm altă echipă pentru a reface toată lucrarea.

Aftimescu Bogdan și Gavrilescu Petre-Iulian – Prejudiciu de 64.500 lei

Prejudiciul creat este de 64.500 lei. Li s-a făcut plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prevăzută de: Art 253 Cod penal: Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia……….se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Care este vinovăția fiecăruia? Gavrilescu, în momentul în care a acceptat 45 lei, trebuia să facă calitate. Dacă nu-i convenea prețul trebuia să refuze. Aftimescu, trebuia să verifice calitatea lucrării având în vedere că el a tocmit lucrarea și trebuia să refacă lucrarea dacă era un om cu demnitate.

Așteptăm și alte relatări despre astfel de cazuri, pe care înainte de a le face publice le vom analiza, vom vorbi și cu „acuzații”, etc.

Poate dorești să citești și: PRESURA AUREL, DIRECTORUL RAJA SI ROLUL LUI IN DEVERSAREA CANALIZARILOR IN LACUL SIUTGHIOL