UN AUTOTREN, ZECI DE MII DE ȚIGARETE ȘI CARTUȘE DE VÂNĂTOARE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Edward Ciolacu

Polițiștii din Argeș au ridicat aproape 30.000 de țigarete nefiscalizate și cartușe de vânătoare, deținute ilegal, de la un conducător auto de 38 de ani, în urma unui control în trafic. Bărbatul a fost reținut, iar autotrenul condus de acesta a fost indisponbilizat.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au oprit în trafic un bărbat, de 38 de ani, care conducea un autotren pe raza orașului Mioveni.

În urma verificărilor efectuate, în autovehiculul condus de acesta, au fost descoperite 29.600 de țigarete nefiscalizate și 10 cartușe de vânătoare pentru care conducătorul auto nu a putut să prezinte documente justificative.

Autotrenul a fost indisponibilizat, iar muniția și bunurile accizabile au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de introducerea în țară, fără drept, de muniții, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate ori marcate necorespunzător.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.