Trupa „Viţa de Vie” aniversează 20 de ani, fii alături de ei în Club Doors Constanta

Photo of author

By Daniel Negrescu

Vineri, 18 Martie, la ora 21:00, Club Doors din Constanţa, într-o ambianţă plăcută ochiului și cu o sonorizare plăcută urechii, vă invită la concertul aniversar „Viţa de Vie – XX ani”.

vita-de-vie-constanta-club-doorsTrupa Viţa de Vie a luat fiinţă în 1996; aflându-se în studioul de înregistrări al lui Adrian Ordean pentru înregistrarea primului demo, acesta le-a sugerat numele „Viţa de Vie”, nume care a și fost adoptat de către trupă. În 1997 trupa lansează albumul de debut „Rahova”, album ce nu rămâne fără ecou intre adepții rock-ului alternativ din România. În anul 1998 trupa participă la turneul „Hollywood Rock Tour” alături de deja consacratele Holograf și Timpuri Noi. În 1999 Vița de Vie dă marea lovitură pe piața muzicală românească prin lansarea albumului „Fenomental”, pe casetă audio și al videoclipului piesei „Basul și cu toba mare”.

Trupa Viţa de Vie semnează 8 producții muzicale între anii 1997 și 2013; în anul 2000 primește premiul Otto pentru cea mai bună formație, acordat de revista Bravo; în anul 2002 formația primește premiul UPFR pentru «Cel mai bun album alternativ», respectiv albumul „Exxtra”; doi ani la rând, respectiv în 2004 și în 2005, Vița de Vie primește premiul «MTV Best Live».

Trupa se implică activ în campanii sociale, dintre acestea am putea enumera:

  • „Salvați Roșia Montană” – Campanie ce luptă pentru conservarea mediului și trage un semnal de alarma asupra consecințelor exploatării miniere pe bază de cianuri;
  • „Deschide-ți inima” – Campanie ce luptă împotriva discriminării persoanelor afectate de virusul HIV;
  • „Îmi pasă” – Campanie ce are ca scop sensibilizarea companiilor și a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele afectate de Sindromul Down;

Viţa de Vie, o trupa ce merita tot respectul și atenția, va așteaptă în Club Doors la aniversarea celor 20 de ani de realizări.

Detalii privind concertul și achiziționarea biletelor găsiți pe: Club Doors -Events