Tiberiu Nemet și „Replica” ar putea plăti daune de un milion de euro pentru articole mincinoase.

Photo of author

By Daniel Negrescu

Tiberiu Nemet - Replica

Tiberiu Nemet și angajata lui de la Replica, pe nume Liliana Chiru, au livrat constănțenilor un articol mincinos. Oare este singurul?

Domnul Dulea Virgil ne relateaza urmatoarele:
„Dintr-o minută a instanței în care judecătorii au admis plângerea făcută de Dulea Virgil și Șerbu Cristina, care au reclamat în instanță că DNA a clasat un dosar penal fară să facă o anchetă temeinică, “prestigiosul” ziar Replica a permutat personajele și a scris că Dulea Virgil a reclamat-o pe Șerbu Cristina pentru abuz în serviciu la DNA!!!

Pe data de 12 mai 2015, acest ziar care se vrea a fi important, pe nume Replica, păstorit de Tiberiu Nemet, publică următorul articol:
“Judecătorii au admis plângerea afaceristului Dulea, care îşi acuză partenera de afaceri de abuz în serviciu”, articol semnat de “marea” reporteră Liliana Chiru.
Am căutat pe net să văd cum arată Liliana Chiru, fiind convins că este “blondă”, dar nu am găsit nici o fotografie cu ea.

Să revenim la articol:

Ce a făcut Lilisor, angajata lui Tiberiu Nemet? Urmărind “portalul instanțelor de judecată” în căutarea de subiecte pentru aricole, a găsit următoarea minută:

“Admite, ca fondată, plângerea formulată de petentul Dulea Virgil împotriva Ordonanţei nr. 358/P/2012 din data de 14.11.2014 a Ministerului Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Secţia de Combatere a Corupţiei, menţinută prin Ordonanţa nr. 1337/ÎI/-2 /2014 din data de 29.12.2014 a procuror şef Secţie de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Desfiinţează, în parte, soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală prin prisma săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”,

În “traducere” ar fi cam așa: Judecătorul admite plângerea făcută de Dulea Virgil împotrivă clasării de către procurorii DNA a dosarului în care polițiștii hoți sunt acuzați de abuz în serviciu, desființează în parte decizia de clasare a procurorilor și retrimite dosarul înapoi la procuror pentru continuarea urmăririi penale a polițiștilor hoți., vezi articol AICI: Ordonanta “cu miros de blat” dispusa de procurorii Gigi Valentin-Stefan si Gigel Marian-Alexandru a fost desfiintata de instanta Tribunalului Constanta.

Conform minutei, Dulea Virgil și Șerbu Cristina aveau calitatea de reclamanți, iar DNA avea calitatea de intimat (reclamat, pârât).
Adică Dulea și Șerbu au reclamat la instanță că DNA a clasat dosarul furtului celor 15 kg de aur fară să facă o anchetă temeinică.
Probabil că Lilisor, înțelegând “ca cucu-n gură” și urmând politica prudentă a ziarului pastorit de Tiberiu Nemet nu a putut concepe că cineva să reclame DNA-ul, și a scris că Dulea a reclamat-o pe Șerbu pentru abuz în serviciu la DNA!!!???

În primul rând, subiectul prezentat în această manieră eronată nu prea a interesat pe nimeni, dovadă că a fost “citit”doar de 293 de persoane din care dacă scădem cei 100 de angajați ai grupului de firme Garant care au citit și s-au “crucit”, mai rămân 193.
Dacă articolul ar fi avut titlul corect, adică: “Judecătorii infirmă decizia procurorilor de a-i exonera de vină pe polițiștii acuzați pentru furtul aurului de la Garant”, asa cum a scris Jurnal365.ro, atunci, da, ar fi prezentat interes, dar au ei curaj să scrie ceva critic la adresa polițiștilor hoți? Evident că nu.
În continuare, publicatia lui Tiberiu Nemet, continua cu minciuna și dezinformarea.
Exemplu:
Aurul a fost confiscat. Fals, a fost ridicat în vederea “cercetării”( l-au cercetat așa de atent, că l-au deocheat și 15 kg s-au transformat în tinichele).
Aurul nu avea documente justificative. Fals, avea, altfel ar fi fost confiscat, iar instanța ar fi menținut decizia confiscării, ceea ce nu s-a întâmplat, ambele instanțe stabilind că nu s-a încălcat nici o lege, și restituind aurul proprietarului. vezi articol AICI: Dulea Virgil, omul de afaceri constantean, caruia in 2007 i-au fost sechestrate 140 kg de aur, a fost achitat definitiv
Mai subliniez odată și pentru postacii veninoși arondați ziarului “Replica”, care așteaptă cu înfrigurare să-și deverseze frustrările acumulate: chiar dacă nu e ceea ce v-ați fi dorit, ambele instanțe au stabilit în unanimitate că nu s-a încălcat nici o lege!

Persoanele denigrate, respectiv Dulea Virgil și Șerbu Cristina studiază posibilitatea acționarii în instanță și solicitarea unor daune de un milion de euro, chiar dacă “Replica”, publicația lui Tiberiu Nemet, este deținută de o societate comercială cu răspundere limitată, în limita capitalului de 200 lei, care în caz de “avarie”se poate desființa, urmând ca ziarul Replica să fie preluat de o nouă societate comercială.
De exemplu, societatea comercială Replica Expres se află acum în procedura de faliment la cererea debitorilor. A se vedea dosar 8344/118/2017 aflat pe rolul Tribunalului Constanța.

Cine este Chiru Liliana?
Singura informație despre ea, o găsim chiar în “Replica”, și anume faptul că e pricepută ca tiristă (în sensul că trage bine cu arma de tir).
Dintr-un total de 60 de puncte a obținut doar 35 (echivalentul notei 5,83 pe o scară de la 1 la 10), dar deoarece celelalte concurente au avut punctaj mai mic, a câștigat locul I, un calificativ care reflectă valoarea publicației „Replica”, pastorită de Tiberiu Nemet.
Că să fiu mai clar, e ca și când într-o clasa din România cu media anuală 5,83 iei premiul I.
Oricum, e mai bună la tras cu arma de tir decât la scris articole.
Citim despre ea că a fost redactor! Dacă redactorul face astfel de articole, ce să mai spunem de reporteri.
Și să nu uităm: ziarul Replica și articolele publicate sunt oglinda patronului Tiberiu Nemet.”
Vom reveni…