Nemet Tiberiu si ziarul sau “Replica”- galeata cu care poti arunca laturi in oponenti

Photo of author

By Daniel Negrescu

Nemet Tiberiu

Nemet Tiberiu

Nemet Tiberiu si ziarul lui pe nume „Replica”, au produs in data de 28 martie 2022, al optulea articol tendentios, nedocumentat si defaimator la adresa Grupului Garant, respectiv Dulea, patronul casei de amanet Garant, a închis accesul locuitorilor spre lacul Mamaia. Avand in vedere ca societatea in discutie, Master Fishing, face parte din Grupul de Firme Garant, in incercarea de a afla care este adevarul din spatele acestui titlu rautacios, am stat de vorba cu unul dintre consilierii juridici ai Grupului de Firme Garant, Diana Dula.

Motto: O jumatate de adevar este de cele mai multe ori o mare minciuna. Benjamin Franklin

Interviu

Intrebare: Care este adevarul vizavi de acest subiect?

Raspuns: Legat de subiectul in discutie, va spun urmatoarele :

Societatea Master Fishing detine terenul legal. Este intabulat din 2007. Oricine are dreptul sa-si ingradeasca terenul pe care il detine.

Nu am ingradit zona pana acum deoarece am vrut sa dam posibilitatea celor din Palazu Mare sa pescuiasca sau sa iasa cu ambarcatiunile, chiar daca firma Master Fishing platea la Agentia nationala de pescuit si acvacultura (ANPA) o redeventa pentru zona respectiva. Adica pescuiau in siguranta chiar daca nu aveau permis de pescuit, deoarece redeventa o platea societatea Master Fishing.

Din cauza ca terenul nu era ingradit, gaseam frecvent mormane de moloz pe care am fost nevoiti sa-l indepartam cu cheltuielile de rigoare.

Unii dintre cei care vin la pescuit beau bere, sucuri, etc. si arunca sticle, peturi, ambalaje in apa sau fac foc, incing gratare si la final lasa mizerie, focul mocnind cu stuful in apropiere.

Atentionati fiind de catre personalul societatii Master Fishing sa nu mai lase mizerie sau sa nu mai arunce ambalaje in apa, unii au raspuns cu injuraturi.

Apa este plina de peturi, ambalaje, plastice, etc .

Iata mizeria din apa: Foto

Foto

Sa nu uitam ca lacul Siutghiol e arie protejata, ca exista zeci de vietati protejate prin lege.

La adresa societatii Master Fishing au existat multe delatiuni, facute de catre unii “vecini binevoitori” la toate institutiile statului, insa in urma controalelor, nu s-a gasit nici o ilegalitate.

Din pacate, oriunde ai fi si orice ai face tot deranjezi pe cineva.

Deasemenea, societatea Master Fishing a avut un proces care a durat 12 ani cu institutiile implicate in concesionarea zonei, proces pe care l-a castigat, instanta obligand statul roman prin institutiile sale sa concesioneze zona catre societatea Master Fishing.

Intrebare: Cum comentati faptul ca acest ziar pe nume Replica a scris de-a lungul timpului opt articole, in general rautacioase, care vizeaza grupul Garant?

Raspuns: In primul rand, nu am nici un respect pentru acesata publicatie si pentru cei ce o conduc, deoarece cand noi, grupul Garant am protestat impotriva ANAF si i-am chemat , Protest al casei de amanet Garant la adresa ANAF si a Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta , ziarul Replica, “pastorit” de Nemet Tiberiu nu a avut curajul sa trimita un reporter care sa relateze despre protest.

Asta pentru ca le e frica de ANAF! Oare de ce? Daca esti corect, nu ar trebui.

La fel si la alte proteste facute impotriva institutiilor statului.

Asta inseamna jurnalism premium, sa relatezi despre abuzurile, incompetenta, coruptia si ticalosia celor ce conduc aceste institutii esentiale pentru o democratie, aspecte care ne privesc pe toti, asa cum face ziarul Jurnal 365.

Asta, daca “ai sange in instalatie”.

Nu veti vedea la ei (Nemet Tiberiu si ziarul sau, Replica) sa critice vreo institutie care are dreptul de a te controla si sanctiona , pentru ca le este frica.

Ziarul e oglinda patronului Nemet Tiberiu, sau “cum e turcul si pistolul”.

In schimb, produc multe articole “de doi bani”, care nu implica riscuri pentru ei, unele chiar la adresa noastra, articole ca cel in discutie, rezultate din spusele subiective ale unei parti, in care au relatat unilateral, nemultumirile debitate tendentios de catre un individ, fara sa ne ceara punctul de vedere, spunand la final ca nu au putut lua legatura cu reprezentantii societatii Master Fishing .

Nici n-au incercat.

Telefoanele sunt publice, sediul e binecunoscut, etc. Numai cine nu vrea nu ne gaseste.

Pur si simplu au actionat ca o galeata de aruncat laturi, cu care niste ipochimeni ne-au improscat cu murdarie.

Prezentand doar punctul de vedere al reclamantului, folosind un titlu tendentios, ne-au creat un prejudiciu de imagine, inducand ideea ca ca am comis ilegalitati si abuzuri, si dand “material de rontait” postacilor veninosi care vor sa-si deverseze frustrarile.

Insasi titlul e tendentios: cica” Dulea, a ingradit accesul catre lac”, expresie din care rezulta ca omul e rau, e un capcaun.

Titlul corect era : Societatea Master Fishing si-a ingradit terenul detinut legal, creand nemultumiri celor care pescuiau in zona.

Pentru ca nu Dulea detine terenul, ci societatea Master Fishing.

Ne-au produs prejudicii de imagine si am fost supusi oprobiului public, motiv pentru care vom studia cu avocatii nostri ce e de facut.

Si cine ne prezinta pe noi astfel? Un ziar pe nume Replica al carui patron pe nume Nemet Tiberiu a fost reclamat pentru niste schimburi dubioase de terenuri intre primarie si apropiati de-ai lui in perioda in care era consilier local municipal, ca si-a atribuit terenuri fara licitatie si multe altele.

Noi, grupul Garant, am mai trecut prin astfel de situatii si cu ocazia perchezitiei din 2007, respectiv ancheta care a urmat, cand aceste mici hiene din presa relatau doar ce spuneau “oamenii legii” fara sa ne ceara si noua punctul de vedere (vezi articole Jurnal365.ro), dovedindu-se ulterior ca nu am incalcat nici o lege.

Iar legat de aurul pe care unii dintre “oamenii legii ”l-au smanglit”, evident ca Nemet Tiberiu si ziarul „Replica” nu au avut curajul sa relateze.

Intrebare: Spunea unul dintre reclamanti ca a copilarit acolo, fiind nemultumit.

Raspuns Si eu am copilarit undeva unde acum sunt blocuri. Ce sa fac, sa ma duc sa protestez?

Itrebare: Se va mai putea pescui in zona? Se vor mai putea lansa ambarcatiuni la apa?

Raspuns: Da, se va putea, dar organizat, supravegheat. Cine arunca peturi sau lasa mizerie nu mai are acces.

Ziarul Replica

In final, va prezentam pe scurt niste mentiuni cu privire la ziarul Replica si Nemet Tiberiu:

Replica este detinuta de firma Romextra express srl.

Actionar unic este Nemet Tiberiu.

Administrator si director este Babu Emilia 42 ani.

Ziarul a mai fost detinut si de soc Replica Expres, acum in isolventa.

Tiberiu Nemet este un personaj controversat, relativ cunoscut, in varsta de 62 de ani.

Ca ocupatie, s-a remarcat in primul rand ca si consilier local municipal “profesionist”, apoi patron de ziar, patron de local, etc.

In perioada in care a fost consilier local au existat multe plangeri si acuzatii la adresa lui, in special pentru ca a facilitat schimburi de terenuri intre primarie si apropiati de-ai lui, ca i s-au atribuit terenuri fara licitatie, ca nu si-a declarat averea la parasirea functiei publice, etc.

Vom reveni in articolele viitoare cu mai multe detalii interesante despre Tiberiu Nemet si ziarul lui Replica.