Simona Halep: „Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a permis să lupt”

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, al cărei termen de suspendare a fost redus de la patru ani la doar nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a transmis un mesaj de recunoștință marți seara, printr-o postare pe Instagram. Ea a subliniat că sprijinul manifestat de numeroși români a fost o sursă de putere pentru ea în lupta pentru stabilirea adevărului în acest caz.

„Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea şi mi-a permis să lupt pentru această cauză până la o concluzie dreaptă şi onorabilă. În această călătorie provocatoare, credinţa mea neclintită în integritatea adevărului şi în principiile dreptăţii a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii defăimătoare şi cu o opoziţie formidabilă, spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenţei, iar triumful adevărului este o reabilitare dulce-amăruie, care, deşi târzie, este extrem de îmbucurătoare”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a dorit să-și exprime „sincera recunoștință” echipei sale juridice, căreia i-a apreciat „credința fermă și dăruirea excepțională”, recunoscând importanța lor în navigarea prin aceste momente dificile. De asemenea, ea și-a exprimat mulțumirea față de sponsorii săi, fanii fideli și colegii care au fost „pilonii” săi de susținere, oferindu-i sprijin și solidaritate neclintită.

„Ziua de astăzi a fost un moment de cotitură, având în vedere verdictul tribunalului, care mi-a afirmat poziția. Așa că vreau să aduc lămuriri acestui capitol:

1) În unanimitate, tribunalul m-a absolvit de acuzațiile de dopaj privind probele de sânge.

2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de 9 luni.

3) ) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elvețieni.

În timpul acestei provocări, credința mea în integritate, adevăr și principiile dreptății au reprezentat refugiul meu. În ciuda acuzațiilor și opoziției, starea mea de spirit a rămas ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un atlet cinstit. Încercarea la care am fost supusă a fost un test de rezistență, iar triumful adevărului, deși întârziat, este o justificare extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim profunda recunoștință către echipa mea de avocați, a căror credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale pentru a depăși această perioadă tulbure. În aceeași măsură, sponsorii, fanii loiali și câțiva competitori au reprezentat pilonii mei de putere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită.

Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit decizia, permițându-mi să-mi susțin cauză până la verdictul drept și onorabil.

Privesc înainte, sunt dornică să merg mai departe și să revin în circuit cu vigoare, dar și cu un spirit învigorat.

Cu dragoste și recunoștință,

Simona”, a scris Simona Halep pe contul oficial de Instagram.

Reacția Agenției Naționale Antidoping

”ANAD, ca țară semnatară a Codului Mondial Antidoping, cu jurisdicții asupra sportivei, are obligația respectării deciziei TAS. Până în prezent, ANAD nu a primit decizia motivată care să cuprindă elementele de fapt şi de drept care au determinat completul de judecată să ia această decizie finală.

După cum am mai precizat, ANAD a participat la audieri în procesul de gestionare a cazului Simonei Halep în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI – ÎN SFÂRȘIT! FINAL DE PROCES PENTRU SIMONA HALEP. CE A DECIS TAS