Simona Halep, neîncrezătoare pentru JO 2024: „Sunt șanse minime”

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep

Simona Halep, jucătoarea de tenis de renume mondial, a revenit în țară cu gânduri amestecate și speranțe sincere după participarea la turneul din Miami, primul său eveniment de la ridicarea sancțiunii pentru dopaj. Întorcându-se în lumina reflectoarelor din țară, Halep a împărtășit că unul dintre marile sale dorințe este să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cu toate acestea, perspectivele sale sunt umbrite de realitatea dură a clasamentului mondial. Halep a transmis că șansele de a se califica sunt minime, dat fiind faptul că trebuie să urce rapid în primele 60-70 de locuri ale clasamentului WTA. Această provocare monumentală pare a fi un obstacol dificil de depășit într-un timp atât de scurt.

„Mi-aş dori tare mult să pot să mă calific, dar, din ce am înțeles, sunt şanse minime. Să joc la Olimpiada de la Paris ar fi minunat, dar nu vreau să-mi fac speranțe prea mari. Sunt şanse minime, pentru că nu am clasament şi trebuie să fiu în primele 60-70, cam aşa”, a afirmat Halep.

„M-am simțit foarte bine, a fost o experiență nouă şi pentru mine. Am avut parte de foarte multe lucruri pozitive din partea oamenilor, de foarte multă apreciere. M-am bucurat că am luat această decizie de a merge la turneu. Mi-a plăcut foarte mult când am intrat în arenă, a fost o bucurie enormă. Parcă s-au dus toate lucrurile din ultima perioadă şi la un moment dar simțeam că parcă nici nu plecasem de pe teren. A fost un sentiment plăcut. Mi-a fost dor de tot ce înseamnă tenisul. Mi-a fost dor de fani, de gălăgia de pe teren pe care o fac, în sensul pozitiv. Modul în care mă susțin este special. Revederea cu colegele din circuit a fost foarte plăcută, toată lumea m-a apreciat, toată lumea s-a bucurat că am revenit. Nu mă aşteptam să fie chiar atât de bine, dar le mulțumesc că au fost alături de mine. Mai am de lucrat la tot. Trebuie să mă apuc de muncă şi să fiu foarte profesionistă. Chiar mai mult decât înainte, pentru că am o vârstă. Iar faptul că am stat atâta timp o să dăuneze, cred”, a precizat ea.

Tenismena cu o determinare de fier, a depășit recent o perioadă dificilă marcată de o durere la umăr resimțită în timpul meciului cu Paula Badosa la Miami. Cu toate acestea, își păstrează spiritul neînfricat și optimismul caracteristic.

Despre durerea resimțită, Halep a declarat: „A fost doar o oboseală normală după atâta timp cât nu am jucat. Și am jucat la un nivel foarte ridicat acest meci. Am resimțit durerea și după meci, vreo 2-3 zile mi-a fost greu.”


Simona Halep, tenismena cu o determinare de fier, a depășit recent o perioadă dificilă marcată de o durere la umăr resimțită în timpul meciului cu Paula Badosa la Miami. Cu toate acestea, își păstrează spiritul neînfricat și optimismul caracteristic.

Despre durerea resimțită, Halep a declarat: „A fost doar o oboseală normală după atâta timp cât nu am jucat. Și am jucat la un nivel foarte ridicat acest meci. Am resimțit durerea și după meci, vreo 2-3 zile mi-a fost greu.”

În următoarea perioadă, românca se va pregăti la București cu noul său antrenor, Carlos Martinez.

„Mereu l-am admirat pentru felul cum munceşte pe teren şi pentru rezultatele făcute cu sportivele care mie mi-au plăcut mereu. Kuznețova este una dintre preferatele mele. Am discutat cu Darren (Cahill, n.red.) despre antrenori şi am ajuns la concluzia că vreau să încerc o perioadă cu Carlos. Aici vom face perioada de încercare, aşa că o să vină la Bucureşti. Darren este om deosebit, îmi e prieten. Sunt foarte bucuroasă că din această carieră am câştigat un om foarte, foarte valoros. El îmi e mereu alături şi asta contează cel mai mult”, a conchis Simona Halep.

CITEȘTE ȘI – IONEL GANEA, ARESTAT ȘI BĂGAT CU FORȚA ÎN MAȘINA POLIȚIEI