Shelby American va lansa o nouă variantă a Ford-ului Mustang Shelby GT în 2017

Photo of author

By Edward Ciolacu

Ford Mustang Shelby GT se va numi Ford Mustang Shelby GTE, acel „E” venind fie de la „Enchanced” fie de la EcoBoost. Compania Shelby susține că noul GTE va fi un model mai accesibil decât modelele actuale Ford Mustang GT Terlingua sau Ford Mustang GT Super Snake.
„Toate atributele specifice unei mașini Shelby vor fi incluse într-un singur pachet care va fi disponibil în toate magazinele noastre din America de Nord. Shelby GTE oferă fiecărui fan posibilitatea de a conduce mașina sport a visurilor sale.” a declarat Keith Belair, purtatorul de cuvant al companiei Shelby American.
La fel ca și modelul Shelby GT din 2007, care provine din Shelby GH-H (Hertz), Shelby GTE se inspiră și are liniile aceluiași model însă cu mult mai multe opțiuni și îmbunatățiri de actualitate. Noul model din 2017 va avea o putere a motorului mai mare, o manevrabilitate și o siguranță îmbunătățită. Motoarele de 2,3 litri EcoBoost 1-4 vor avea acum 335 cp, iar cele de 5 litri cu 8 cilindri, V-8, vor avea 456cp. Cutia de viteză este disponibilă în variantă manuală cu 6 viteze sau full-automatic, de asemenea caroseria poate fi classic sau coupe.
Pachetul Ford Performance va include un kit de manevrabilitate extra, sistem de evacuare cat-back, și roti de 19 inch. Îmbunatățirile cosmetice ale celor de la Shelby includ trapa pentru plafon, kit bare și spoliere din carbon și emblemele și logo-urile Shelby pe tetierele scaunelor, stâlpii ușilor și podele.
Gary Patterson, vicepreședintele companiei Shelby American, a declarat:
„Ford Mustang GTE poate fi folosit și pentru viteză și pentru tracțiune și chiar pentru amândouă odată. Cu toate opțiunile sale, posibilitățile mașinii sunt nelimitate. Tu poți să o visezi, noi putem să o construim.”