Ritualuri liniștitoare care te vor ajuta în viața de zi cu zi

Photo of author

By Ramona Fustos

Ești în căutare de ritualuri liniștitoare care să te ajute în viața de zi cu zi? Ritmul alert al vieții noastre de zi cu zi poate cel mai adesea să facă să apară stresul și anxietatea. Dar, atunci când vrei să fii mai senin în fiecare zi, mai zen și să începi ziua așa cum trebuie, trebuie să știi că există unele ritualuri pe care le poți integra în viața ta de zi cu zi.

Ritualuri liniștitoare pentru un început de zi bun

De multe ori, începutul zilei este un adevărat contratimp. Nu ai prea mult timp la dispoziție, ai un miliard de lucruri de făcut înainte de a pleca la serviciu și apoi, imediat ce te trezești, ești copleșit de stres, care nu te lasă pentru tot restul zilei. Chiar dacă ai un somn greu, trezește-te un pic mai devreme și aplică aceste ritualuri liniștitoare pentru o zi 100% zen. Ești gata să adopți o rutină zilnică mai senină?

Meditația

Este vorba despre un ritual mai mic, dar cu o mie de beneficii. Ai nevoie de câteva minute din rutina ta matinală pentru a medita sau a face unele exerciții de respirație. În doar câteva minute, poți spune Adio gândurilor negative care apar încă de dimineață. Vei putea face față zilei cu mai multă liniște sufletească. Veți fi cu siguranță mai productiv și mai concentrat. Dimineața este, de asemenea, momentul în care domnește calmul, permițându-ți să îți acorzi un moment de atenție fără să te gândești la grijile zilei.

Ritualuri liniștitoare – puterea afirmațiilor pozitive

Cel mai bine ar fi să începi ziua cu un sentiment de încredere și de pozitivitate aduse de unele fraze scurte, dar puternice, spuse în fața oglinzii. Repetate des, sunt cel mai puternic instrument de care te poți folosi pentru a alunga gândurile negative. Afirmațiile pozitive sunt benefice și te vor calma din diverse motive. Îți vor redirecționa atenția către punctele forte și calitățile tale, iar încrederea și stima de sine îți vor fi stimulate instantaneu, motivându-te să îți atingi obiectivele. Pe scurt, este un cerc virtuos: punând accentul pe calitățile tale, te simți mai bine, astfel încât încrederea ta crește și îți atingi mai ușor obiectivele, ceea ce, la rândul tău, îți sporește încrederea în tine însuți! Încorporarea afirmațiilor pozitive în rutina de dimineață este o modalitate excelentă de a  cultiva o stare de spirit pozitivă.

O plimbare de dimineață

În mod evident, nu este vorba despre o plimbare lungă, ci de una scurtă. O plimbare mai scurtă de dimineață, dar ale cărei beneficii le vei simți întreaga zi. Vei scăpa mai repede de oboseală și energia îți va fi stimulată. Pe lângă faptul că vei reuși să te simți perfect treaz, vei putea în același timp să îți îmbunătățești starea de spirit și să reduci stresul și gândurile negative. Din punct de vedere fizic, sistemul tău imunitar va fi, de asemenea, întărit. Această plimbare este un adevărat atu pentru întreaga zi, chiar și seara, deoarece mersul pe jos dimineața te poate ajuta să adormi mai ușor. Astfel, poți începe ziua cu mintea limpede și cu un corp mai calm.